4 min læsningHar du også bemærket det? – Premier League er tættere end nogensinde før

Alt imens Arsenal og Manchester City kæmper deres egen kamp om det engelske mesterskab, udspiller der sig et historisk drama i den nederste del af Premier League-tabellen.

4 min læsning
Premier League-tabellen er tættere end nogensinde før.
Foto: Ritzau/Scanpix

Selvom flere hold endnu ikke har spillet alle kampe, er Premier Leagues 2022/23-sæson nu 28 af 32 runder inde.

For at gøre status, så tyder meget på, at det engelske mesterskab skal afgøres mellem Arsenal og Manchester City, mens de to øvrige Champions League-pladser skal fordeles mellem Manchester United, Tottenham, Newcastle og Liverpool.

Men alt imens meget opmærksomheden er rettet mod ligaens øverste pladser, udspiller der sig en historisk neglebider i nedrykningskampen, som hele ni hold ikke kan se sig fri af.

I bunden af tabellen finder vi Southampton, der efter en voldsomt skuffende sæson kun har formået at skrabe 23 point sammen i sæsonens første 28 kampe – men alligevel er håbet på ingen måde ude for Rubén Sellés og co.

Tabellen knækker nemlig over mellem Aston Villa og Crystal Palace, der ligger på henholdsvis 38 og 27 point – altså er der kun fire point fra Southampton på sidstepladsen op til Crystal Palace på 12. pladsen.

En helt bizar, men også historisk, tæt situation. Ifølge Premier Leagues officielle Instagram-profil har ligaen aldrig været så tæt mellem nummer 12 og 20 efter mindst 26 spillede kampe per hold i Premier Leagues historie.

Foto: Ritzau/Scanpix

Og det er ikke hvem som helst, der er at finde på pladserne mellem Palace og Southampton.

De engelske mestre fra 2015/16-sæsonen er blandt andre sølet godt og grundigt ind i bundgyseren, hvor de i øjeblikket kun lige holder sig over nedrykningsstregen på 17. pladsen.

Ligeledes er den traditionsrige Liverpool-klub Everton igen i år fanget i den historisk tætte bund.

Med den forholdsvis nyansatte Sean Dyche ved roret er the Toffees igen i år på en overlevelsesmission for at undgå deres første nedrykning fra den bedste engelske række siden 1950/51-sæsonen.

Ung med de unge: Se Premier Leagues 10 største TikTokere

Yderligere er der tale om flere traditionsklubber, hvis selvbevidsthed rækker til mere end en tilværelse i Championship – herunder West Ham og Leeds – og også danske Phillip Billings Bournemouth skal til at have fingeren ud, hvis næste sæson ikke skal byde på Championship-bold.

Holdene har dog i øjeblikket som sagt ikke alle spillet lige mange kampe, men alligevel må flere fans af de involverede klubber holde vejret forud for sæsonens slutspurt og krydse alt for, at deres hold undslipper de tre nederste pladser i Premier League.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer