2 min læsningAldrig set før: Arsenal skriver Premier League-historie med storsejr mod Everton

Med Arsenals 4-0-sejr over Everton onsdag aften skriver begge klubber sig ind i Premier League-historiebøgerne - Arsenal for det positive, Everton for det negative.

2 min læsning
Arsenal skriver historie med storsejr mod Everton.
Foto: Peter Cziborra/Reuters/Ritzau Scanpix

Hademodstanderen.

Alle klubber har dem. Og selvom man i Everton nok allermest hader Merseyside-naboerne fra Liverpool, så må Arsenal rent resultatmæssigt også være blandt de mest hadede klubber for ‘The Toffees’.

Onsdag aften udklasserede Premier League-duksen fra Arsenal igen Everton med en storsejr på 4-0. Og det er efterhånden langt fra en sjældenhed, hvis man dykker ned i tidligere Premier League-resultater mellem kombattanterne.

Onsdagens Arsenal-storsejr blev rent faktisk historisk i Premier League-regi. Hele 12 gange har Arsenal formået at score fire mål eller mere i en Premier League-kamp mod Everton.

Det er første gang nogensinde, at en klub har formået det, siden Premier League, som vi kender det i dag, kom til tilbage i 1992. Det skriver analysefirmaet OptaJoe.

Tager man et kig på Arsenals Premier League-historie, så er Everton desuden den klub, som man historisk set har hentet flest point imod.

Ifølge Transfermarkt har de to klubber spillet mod hinanden 62 gange i Premier League-regi. Her er det blevet til 36 Arsenal-sejre, 14 uafgjorte resultater og 12 Everton-sejre, hvilket giver Arsenal 122 point mod Evertons 50 point.

Samtidig er Everton også den klub, som Arsenal har det bedst med rent målscoringsmæssigt. Her formår ‘The Gunners’ at ramme en målscore på +65, når mål for og imod er gjort op.

Highlights: Everton-nedsmeltning giver Arsenal storsejr

Arsenal frister i skrivende stund fortsat en placering i den absolutte spids af Premier League. Med 13 spillerunder tilbage har klubben fortsat fem point ned til de nærmeste konkurrenter fra Manchester City.

Everton derimod befinder sig i den tunge ende af ligaen, hvor klubben placerer sig under nedrykningsstregen og forsat kæmper for livet i den bedste engelske række.

I den kommende spillerunde tager Arsenal lørdag imod Bournemouth, mens Everton gæster City Ground og Nottingham Forest søndag.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer