4 min læsningSporting sætter en stopper for FC Midtjyllands europæiske drøm

De var tæt på at skabe sensationen i det første opgør på udebane mod portugisiske Sporting, men hjemme på MCH Arena var FC Midtjylland aldrig for alvor tæt på at tage den sejr, der ville have sendt dem videre i Europa League.

4 min læsning
FC Midtjylland formåede ikke at følge op på den flotte præstation i Portugal, da FC Midtjylland torsdag aften tabte til Sporting og dermed er ude af Europa League.
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

FC Midtjylland kan nu koncentrere sig fuldt og fast om Superligaen.

Efter 1-1 i Lissabon i sidste uge, tabte de danske vicemestre torsdag aften hjemmekampen mod portugisiske Sporting 0-4, og dermed er de europæiske aftener på MCH Arena slut for denne gang.

Midtjyderne lagde ellers fint fra land i torsdagens opgør, hvor de straks fra kampens start satte sig på kampen, men efter 21 minutters spil gentog historien fra den første kamp sig.

Præcis som det var tilfældet i det første opgør, var det nemlig den uruguayanske forsvarsspiller, Sebastian Coates, der stod det helt rigtige sted og kunne heade Henrik Dalsgaards forsøg på en clearing via overliggeren i mål.

Efter en halv times spil skulle midtjydernes startdebutant, Astrit Selmani, have fået mere ud af en den stikning, han fik fra Joel Andersson, men kosovoalbanerens førsteberøring lod voldsomt meget tilbage at ønske, og så måtte danskerne nøjes med et hjørnespark.

Chancen og det efterfølgende hjørnespark satte gang i FC Midtjyllands pres, og selvom de ikke blev for alvor fik sat Sporting-målmand, Antonio Adan, under pres, satte de sig tungt på begivenhederne, hvilket der dog fem minutter senere blev sat en effektiv stopper for.

Joel Andersson mistede bolden midt på banen, men en arrogant afslutning fra Marcus Edwards, der på sin friløber forsøgte at loppe bolden over Jonas Lössl, betød, at FC Midtjylland fortsat kun var bagud med én.

Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Trængslerne fortsatte dog, for bare et par minutter senere blev Paulinho præsenteret for sit andet gule kort, da han kom for sent i en duel med Sportings Ricardo Esgaio, og selvom det gule kort så hårdt ud, måtte FCM-brasilianeren trisse i bad.

Danskerne holdt skansen første halvleg ud, og i pausen foretog cheftræner Albert Capellas så hele tre indskiftninger, og blandt andet egyptiske Emam Ashour blev kastet ind, men lige lidt hjalp det.

Fem minutter efter pausen viste Pedro Goncalves flot sparketeknik, da han med en halvflugter fra feltkanten gjorde det til 0-2.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Med portugisernes anden scoring skulle der et mindre mirakel til, for at holde liv i de midtjyske drømme om videre avancement, og 0-2-scoringen punkterede da også effektivt al spænding og intensitet i kampen.

Først efter 77 minutters spil var der igen noget at berette om, om igen var det desværre et højdepunkt for de portugisiske gæster, da Pedro Goncalves med en afrettet afslutning, der fuldstændig snød Jonas Lössl i målet, blev dobbelt målscorer.

Med fem minutter tilbage af kampen kom Stefan Gartenmann med et lettere komisk selvmål til at sørge for det 0-4-nederlag, der tangerer FC Midtjyllands største nederlag i europæisk fodbold.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer