Europæisk Fodbold

Det store Bellingham-show: Otte klubber vil have ham – nogle mere realistiske end andre

Der findes næppe den klub, som ikke ønsker at have Jude Bellingham på holdet - men hvor vil han selv hen, og hvem har midlerne?

Jude Bellingham kan vælge og vrage mellem de største klubber i europæisk fodbold - Liverpool, Real Madrid og Manchester City står umiddelbart bedst.

Bellingham, Bellingham, Bellingham. Her, der og alle vegne.

Er man en fodboldklub, vil man gerne have Jude Bellingham – uanset om man er et tophold i Premier League eller stadig er midt i den lange vinterpause i Serie 4.

Det er i hvert fald det indtryk man får, når man læser de nærmest daglige beretninger om, hvem der nu fører i kapløbet om den 19-årige englænder.

Men hvilke klubber har egentlig det, der skal til? Hvem har den sportslige succes OG de økonomiske midler – og spiller i en tilstrækkeligt attraktiv liga?

Det har The Athletic kigget nærmere på.

Her har man i første omgang ‘skåret det ned’ til otte klubber, som gerne vil have fat i Dortmund-stjernen.

Der er her tale om Liverpool, Chelsea, Arsenal, Manchester United, Manchester City, Real Madrid, PSG og FC Barcelona – sidstnævnte vurderes dog til at være langt fra, da Barca er langt mere begrænsede end de øvrige klubber rent økonomisk.

Og skulle man have glemt den pris, som Dortmund angiveligt har tænkt sig at forlange til sommer, så er det angiveligt 150 millioner euro, svarende til lidt mere end 1,1 milliarder kroner.

Liverpool

The Athletic skriver, at Jude Bellingham er Liverpools førsteprioritet til sommer, da man ønsker at bygge en ny midtbane op bestående af kvalitet og ungdom.

Manager Jürgen Klopp skulle være særligt imponeret over den 19-årige midtbanespiller, og derfor er det også mere sandsynligt, at Liverpool bruger ét stort beløb til sommer, i stedet for at sprede pengene ud til køb af flere forskellige spillere.

Jude Bellingham selv skulle også være tilhænger af både Klopp og Liverpool, og ifølge The Athletics kilder er han ikke nødvendigvis blevet skræmt væk af storklubbens manglende præstationer i indeværende sæson.

Foto: Thilo Schmuelgen/Reuters/Ritzau Scanpix

Real Madrid

Den ene ting, man kan vide sig sikker på, er, at Real Madrids interesse er meget oprigtig, skriver The Athletic.

Den spanske kongeklub ville elske at få ham til Bernabeu, og der har helt sikkert været flere ‘positive’ samtaler mellem Real Madrid og Jude Bellinghams bagland.

MEN.. Ifølge mediets kilder tæt på klubben, er der ingen chance for, at man kan hente den 19-årige stjerne.

Den spanske hovedstadsklub skulle nemlig have et maximumbeløb, som man ikke er villige til at øge – og det er meget lavere end de 150 millioner euro, som Dortmund har i sinde at indkassere.

Manchester City

Premier Leagues øjeblikkelige nummer to er ikke favoritter til at hente Bellingham – men de er i dén grad interesserede.

Midtbanespilleren skulle selv foretrække Liverpool over Manchester City, særligt på grund af et bedre match i forhold til spillestil.

I Jürgen Klopps Liverpool spiller midtbanespillerne mere direkte og fremadrettet, hvorimod man i Pep Guardiolas Manchester City arbejder mere fra side til side.

Det bliver dog påpeget, at Manchester City er en af de klubber, der har økonomien til at snyde konkurrenterne.

Foto: Thilo Schmuelgen/Reuters/Ritzau Scanpix

Manchester United

For ikke særlig længe siden, ville Manchester United have været klare outsiders til at hente Bellingham – men med tilgangen af Erik ten Hag og præstationerne i indeværende sæson, er det ikke længere tilfældet i samme grad som før.

Derudover peger The Athletic på det mulige ejerskifte i klubben, hvor økonomien potentielt kan blive betragteligt større, og pengene til at hente Bellingham altså lettere at finde.

Det vides dog ikke, hvor Jude Bellingham selv står i forhold til United.

Nu vil Chelsea gøre Enzo Fernandez til den dyreste spiller i Premier Leagues historie: Se hele top 10

Og hvad så med de øvrige klubber?

Det kommer næppe til at ske.

Chelsea brugte i vintertransfervinduet lidt over en milliard på at hente Enzo Fernandez til midtbanen, og de sidste klubber i regnestykket har ikke pengene til at hente ham – herunder også Arsenal, der ellers skulle være ‘store beundrere’ af Jude Bellingham.

PSG har pengene, men Ligue 1-fodbold skulle ikke være noget for den unge englænder.

Som et sidste input kan det nævnes, at Jude Bellingham var den eneste spiller i den engelske VM-trup, der ikke tørner ud for et Premier League-mandskab.

Hans kontrakt med Dortmund har udløb i sommeren 2025, men han forventes at blive solgt i det kommende sommertransfervindue.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P