2 min læsningTidligere topdommer kritiserer Superliga-projekt: Det virker dumt!

For første gang nogensinde skal udenlandske dommere dømme en Superliga-kamp. Og det er en dum idé, mener den tidligere topdommer, Kenn Hansen.

2 min læsning
Kenn Hansen kritiserer DBU's beslutning om udenlandske dommere i Superligaen.
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Det er første gang nogensinde.

Når kampen mellem AC Horsens og Viborg søndag fløjtes op, er det cypriotiske dommere, der tager styringen – både på banen og i VAR-vognen. Samtidig er et dansk dommerhold en tur til Cypern, hvor de skal dømme en kamp i den cypriotiske liga.

Men det er ikke alle, der synes, at det er en lige god idé. Blandt kritikkerne er den tidligere topdommer Kenn Hansen, som blandt andet kalder projektet en ‘dumt’.

Ifølge DBU’s dommerformand, Michael Johansen handler projektet om at styrke unge, talentfulde dommere i begge lande. Men i et interview til TV2 SPORT stiller Kenn Hansen sig undrende over for behovet for en sådan dommerudveksling med Cypern – specielt på netop dette tidspunkt.

– Jeg synes, det virker som et dumt projekt. Superligaen – og i sidste ende klubberne – får absolut intet ud af et besøg af et cypriotisk dommerteam. De har slet ikke fornemmelse for den danske spillestil – og kultur for ikke at sige retningslinjer.

– Hvis formålet er at ruste de to klubber til at kunne møde et dommerteam ude i Europa, der dømmer helt anderledes, end de er vant til, så ville det give mening. Men det er jo et mærkeligt rationale. Det er i mine øjne en risiko uden nogen upside, fortæller Kenn Hansen til TV2 SPORT.

Én superligarunde var nok: Tangerer hele 2022

Ønsker man at se danmarkspremieren på udenlandske dommere i Superligaen, skal man tune ind på Canal 9 og Discovery+ søndag klokken 14:00.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer