3F Superligaen

Duelund efter turbulent og hård tid: Jeg søger ro og stabilitet til at præstere

Det er langt fra hæder, trofæer og sejre det hele.

Livet som fodboldspiller indeholder også en anseelig del af nederlag, skuffelser, skader og dårlige perioder. Det gælder uanset om man hedder Messi eller Mikkel.

For sidstnævnte med efternavnet Duelund har karrieren også budt på flere uventede nedture, siden den nu 25-årige midtbanespiller forlod dansk fodbold og tilsluttede sig den legendariske ukrainske storklub Dynamo Kyiv.

Mikkel Duelund, der rejste fra Danmark og tog til den ukrainske hovedstad Kiev i en alder af blot 21 år, fik aldrig rigtig sit gennembrud i den ukrainske liga, hvor især en slem ankelskade og efterfølgende skader forpurrede de gode muligheder.

Så det er formålet, at jeg først og fremmest gerne vil have ro på hjemmefronten og på mit hoved

– Mikkel Duelund

Duelund, der i 2021 søgte spilletid i hollandske NEC Nijmegen, har nu også haft forfærdelighederne i Ukraine tæt inde på livet, selvom han ikke selv har befundet sig i landet under krigen.

– Det har været hårdt. Jeg snakkede med en del af mine holdkammerater dernede, og det var følelsesmæssigt specielt i starten (under krigen, red.). Men det virker som, at der både for dem og for omverdenen er lidt mere kontrol over det hele nu. Dem jeg kender dernede er i hvert fald i sikkerhed. Det er slet ikke rart at opleve, og det er også ubehageligt at have en kontrakt med en klub som Dynamo, der lider så meget lige nu, siger Mikkel Duelund til campo.dk.

– Det er jo hårdt, for jeg har brugt tre år nede i den klub, og selvom jeg havde en del skader dernede, og det var en hård tid, så værdsætter jeg klubben utroligt højt, og det er selvfølgelig træls – ikke kun for klubben – men for hele landet at se, hvilken situation de er i lige nu.

– Dem, jeg snakkede meget med dernede af mine holdkammerater, de har også fået nye klubber, og jeg snakker også en del med de ukrainere, der er der nu, hvor holdet primært består af ukrainske spillere. Så ja – jeg er i løbende dialog med mange af dem hele tiden, men de fleste af dem, jeg havde en tæt tilknytning til, de er der ikke mere.

De er dér i en hel anden verden, og nu er du her i Aarhus. Det er alt andet end lige at stå i to forskellige situationer, og du kender nogen derovre, hvis hverdag er vendt helt op og ned.

– Det er udelukkende en gennemgående følelse af empati og sympati man har for de mennesker, der er dernede. Jeg ved hvor mange mennesker, der er involveret i og omkring klubben, og jeg ved, at det jo ikke kun er spillerne, der er udsatte, men også menneskene omkring klubben. Så jeg håber, at det snart stopper dernede.

Mikkel Duelunds ophold og manglende spilletid i Ukraine endte som bekendt kort før krigen med et lejeophold hos NEC Nijmegen i den hollandske Æresdivision, hvor spilletiden i perioder var på det moderate. Derfor var det tid til – efter en turbulent tid – at komme videre. Også rent privat.

Du har sagt, at du satser meget på at være her efter sommerferien, men det er jo en kaotisk situation lige nu. Hvordan er det at stå midt i det?

– Lige nu er jeg faktisk bare glad for at være landet. Og være kommet hjem til hvor jeg oprindeligt er fra. Jeg havde også en plan for, at jeg skulle have mere stabilitet i mit liv. Det kan godt være, det ikke er sådan det virker, i forhold til at det er en lejeaftale (suspendering jf. FIFA aftaler, red.) i et halvt år, men der er selvfølgelig en længere sigtet plan med det, og så må vi se hvordan situationen er til sommer. Men den plan, vi har lagt nu, er, at jeg også er her på en længere varig kontrakt efter den her sæson.

Mikkel Duelund er tidligere AGF-talent og ungdomsspiller. Han er vokset op i forstadsbyen Hjortshøj men skiftede i ungdomsårene til FC Midtjylland, hvor han fik gennembruddet i Superligaen i sæsonerne 16/17 og 17/18.

Duelund manglede i AGF’s forårspremiere og sejr på 1-0 over AaB fredag aften, men han kan i den kommende runde få comeback i Superligaen, når AGF søndag tager imod Silkeborg. På Ceres Park.

Et stadion han aldrig har spillet på… som AGF-spiller.

Hvad vil du gerne opnå ved at komme ”hjem”?

– Stabilitet. Min kæreste er gravid, og jeg har været lejet ud i de sidste to år. Jeg har følt mig lidt rodløs, og følt at jeg skulle rive teltpælene op en del gange. Det er jeg ikke interesseret i mere, for det er svært at præstere i et miljø, hvor man skal performe, samtidig med at der ikke er ro på hjemmefronten. Så det er formålet, at jeg først og fremmest gerne vil have ro på hjemmefronten og på mit hoved. Så er jeg sikker på, at præstationerne nok skal komme.

* Denne artikel er produceret før AGF’s kamp mod AaB fredag den 17. februar.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P