2 min læsningFCK-spillere: Vi trives under pres – mere pres på FCN

F.C. København indleder søndag jagtsæsonen, og byttet er Superligaens førerhold fra FC Nordsjælland.

2 min læsning
Hakan Haraldsson og Elias Jelert ser frem til forårssæsonen, hvor de skal jagte FC Nordsjælland på Superligaens førsteplads.
Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Der er otte point op til FC Nordsjælland på førstepladsen.

F.C. København har en stor opgave foran sig, hvis de skal genvinde det mesterskab, som de i sidste sæson kunne fejre.

Med fem kampe tilbage af grundspillet plus ti kampe, der, i hvert fald i københavnernes egne tanker, bliver i mesterskabsspillet, er der ikke plads til mange fejltrin, hvis naboerne fra nord skal hentes i toppen af Superligaen.

– Man kan jo næsten kalde hver kamp for en finale, så det gør selvfølgelig, at vi skal være ekstra skarpe, men det er jo ikke noget, vi ikke har prøvet før. I sidste sæson var de sidste fire-fem kampe også ‘finaler’, så vi trives i pres, lyder det fra Elias Jelert.

Jelerts islandske holdkammerat, Hákan Haraldsson, vender situationen om og skyder i stedet presset over på de nordsjællandske skuldre.

– Det hjælper os bare at jagte. Der er mere pres på dem (FC Nordsjælland, red.) for at blive ved, men der er også pres på os for at komme igang og jagte de der otte point, men det er bare godt for os, lyder det fra islændingen.

Også hollandske Kevin Diks er klar på forårets udfordringer, og også han mener, at de forsvarende mestre har erfaring fra sidste sæson at trække på.

– Vi er den største klub i Skandinavien. Vi ved, hvad vi skal gøre, vi kender presset, og det passer os, så det forbereder vi os på, lyder det fra Diks.

F.C. København indleder sæsonen søndag, når de på udebane møder Silkeborg klokken 16. To timer tidligere har FC Nordsjælland sæsondebuteret. Førerholdet skal på besøg hos Superligaens bundhold Lyngby.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer