2 min læsningStærkt: Tjekkisk landsholdsspiller står frem som homoseksuel

Den tjekkiske landsholdsspiller, Jakub Jankto, har mandag lagt en video på twitter, hvori han står frem som homoseksuel.

2 min læsning
Den tjekkiske landsholdsspiller, Jakub Jankto, er mandag stået frem som homoseksuel for at tilskynde andre til at gøre det samme.
Foto: Carl Recine/Reuters/Ritzau Scanpix

– Dette er ikke underholdning. Meningen med denne video er at tilskynde andre.

Sådan slutter en video på twitter, som den tjekkiske landsholdsspiller, Jakub Jankto, mandag har lagt op.

I videon forklarer den nuværende Sparta Prag-spiller, at han er homoseksuel, og at han ikke længere ønsker at skjule det.

– Som alle andre har jeg mine styrker og svagheder. Jeg har min familie, jeg har mine venner, og jeg har et job, som jeg har gjort så godt som muligt i år, med seriøsitet, professionalisme og passion.

– Som alle andre ønsker jeg også at leve mit liv i frihed og uden frygt, fordomme og vold, men med kærlighed. Jeg er homoseksuel, og jeg vil ikke længere skjule mig, lyder det i videoen, som du kan se herunder:

Jakub Jankto er egentlig ejet af spanske Getafe, men i denne sæson er han udlejet til Brian Priskes Sparta Prag, hvor han således er holdkammerat med danske Casper Højer og Asger Sørensen.

Jakub Jankto er 27 år gammel og står noteret for i alt 45 landskampe for det tjekkiske landshold. I 2021 kom han ind ved pausen, da Tjekkiet røg ud af EM til Danmark i kvartfinalen.

Selvom det er en sjældenhed, så er Jankto ikke den første mandlige fodboldspiller, der officielt springer ud som homoseksuel. Engelske Justin Fashanu betragtes som den første åbne homoseksuelle spiller i den professionelle verden. Han sprang ud i 1990, og først i 2001 blev norske Thomas Berling historiens anden homoseksuelle fodboldspiller.

Siden er flere kommet til, og i 2011 blev svenske Anton Hysén den første aktive fodboldspiller, der sprang ud som homoseksuel.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer