1 min læsningEuropæisk topklub: Derfor kan vi hente FCK-talent foran Brøndby

SK Sturm Graz i Østrig har haft stor succes med at hente danske talenter i F.C. København. Der er en særlig grund til, at det lykkedes foran danske klubber som Brøndby IF og FC Midtjylland.

1 min læsning
William Bøving har scoret og vist sig godt frem i Europa League efter skiftet til Sturm Graz
Foto: REUTERS/Alberto Lingria.

Først hentede SK Sturm Graz Rasmus Højlund i F.C. København – nu banker angriberen mål ind i Serie A for Atalanta.

Og senest kom turen til endnu et FCK-talent William Bøving, som også har vist sig fint frem i den østrigske topklub.

Der findes en særlig årsag til, at det lykkedes at hente de danske talenter foran næsen på superligaklubber som Brøndby IF og FC Midtjylland, forklarer klubbens administrerende direktør til Kleine Zeitung.

– F.C. København lod Bøving skifte til os, fordi vi ikke spiller i den danske liga. Midtjylland og Brøndby fik ikke spilleren, siger Andreas Schicker og fortsætter:

– Og sådan er det også for os i Østrig. Vi får ikke en god østrigsk spiller fra modstandere i Bundesligaen (den østrigske Bundesliga, red.).

Studie vurderer: Seks danskere blandt de største talenter i verden

20-årige Rasmus Højlund slog igennem i Sturm Graz kort efter skiftet fra F.C. København, og ifølge forlydender gav den unge angribers skifte til Atalanta i omegnen af 127 millioner kroner i klubkassen blot et halvt år efter ankomsten til Østrig.

Helt så lodret en kurve er det ikke blevet til for William Bøving, der i øjeblikket døjer med en skade. Men det er blevet til fin succes i Europa League, hvor større klubber angiveligt skulle have fået øjnene op for den 19-årige dansker efter en halvsæson i Østrig.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer