Europæisk Fodbold

Nyt Super League-initiativ møder modstand: Er allerede blevet forslået, diskuteret og afvist i 2019

Det nye forslag til European Super League møder allerede stor modstand i fodboldeuropa, som blandt andet kalder det en alternativ virkelighed.

European Super League skydes ned med det samme
Foto: REUTERS/Dado Ruvic/Illustration/File Photo.

Torsdag den 9. februar var dagen, hvor A22, der er firmaet bag planerne om European Super League, foreslog et nyt format, der skal holde drømmene om en ny liga i hævd.

Men allerede senere samme dag møder det nye forslag stor modstand.

Således er både European Club Association og The European Leagues, som henholdsvis repræsenterer og er stemmen for fodboldklubber og fodboldligaer i Europa, kommet med hver sin officielle udmeldelse. Udmeldelser der går stik imod European Super League.

Artiklen fortsætter efter reklamen

UEFA, som anerkender de to organisationer, har på Twitter delt de officielle meddelelser, der blandt andet lægger fokus på, at forslaget allerede er blevet diskuteret og afvist for år tilbage.

– ECA (European Club Association red.) noterer sig den seneste udsendelse fra A22’s alternative virkelighed. Men i den virkelige verden er denne omformulerede idé allerede blevet foreslået, diskuteret og omfattende afvist af alle interessenter i 2019.

– ECA gentager sin langvarige modstand mod European Super League og ethvert andet udbryderprojekt, skriver European Club Association blandt andet i udmeldingen.

Artiklen fortsætter efter reklamen

The European Leagues udtrykker i første omgang sin overraskelse over torsdagens udmelding fra A22.

– Vi er meget overraskede over dagens udmelding fra A22, der henviser til en åben høringsproces og dens resultater. The European Leagues mødtes aldrig med A22 og blev ikke konsulteret.

– Vi støtter fuldt ud den nuværende europæiske klubfodboldmodel, som er baseret på en åben pyramidestruktur med oprykning og nedrykning fra græsrods- til professionelt niveau på nationalt plan. Denne model er langt fra gået i stykker og skal ikke repareres, skriver The European League blandt andet i sin udmelding.

Du kan læse meget mere om det seneste initiativ fra A22 vedrørende European Super League, og hvordan det nye forslag er anderledes fra det foregående i linket herunder.

Super League forsøger igen med nyt format – her er planen

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P