1 min læsningJuventus appellerer pointstraf

Juventus er ikke enige i den beslutning, der ser ud til at koste dem 15 point i den italienske Serie A.

1 min læsning
Juventus Logo

De spillede som minimum med om de italienske Champions League-pladser.

De pladser kan de formentlig godt skyde en hvid pil efter i Juventus, som fredag aften blev fratrukket 15 point for klubbens alternative regnskabsføring.

De 15 point, der altså svarer til, at Juventus får konverteret fem af sæsonens 11 ligasejre til nederlag, placerer Juventus på en øjeblikkelig 10. plads i Serie A.

Står det til Torino-klubben selv, så får de dog de 15 point tilbage, for klubben udsendte sent fredag en pressemeddelelse, hvori det fremgår, at de har tænkt sig at appellere beslutningen.

Det er dog langt fra gjort med pointstraffen alene for Juventus, for flere af klubbens ledere bliver også straffet.

Således står klubbens tidligere sportschef, Fabio Paratici, foran 30 måneders karantæne. Paratici fungerer i dag som sportschef i Premier League-klubben Tottenham.

Kæmpe chok i Italien: Juventus får fratrukket 15 point i Serie A

Også den tidligere Juventus-præsident Andrea Agnelli samt vice-præsident Pavel Nedved er blevet tildelt en karantæne, der lyder på henholdsvis 24 og otte måneder.

Foruden de tre er otte andre personligheder i Juventus blevet straffet med karantæne.

Både Agnelli og Nedved trak sig sammen med hele bestyrelsen i november, da det kom frem, at det italienske fodboldforbund havde igangsat en undersøgelse af klubben.

Juventus, der vandt ni italienske mesterskaber i træk i perioden 2012 til 2020, blev i 2006 tvangsnedrykket til den italienske Serie B efter deres involveren i den såkaldte ‘Calciopoli’-sag.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer