LaLiga

INDBLIK: Diego Simeone, Atlético Madrids største stjerne i historien

Rygterne svirrer om, at Diego Simeone stopper i Atlético Madrid til sommer. Her får du et indblik i, hvad han har skabt i klubben, gennem de seneste 11 år.

Diego Simeone kan snart være fortid i Atletico Madrid. Her er et indblik i hans tid i klubben.
Soccer Football - Atletico Madrid v Real Madrid - UEFA Champions League Final - San Siro Stadium, Milan, Italy - 28/5/16 Atletico Madrid coach Diego Simeone reacts Reuters / Kai Pfaffenbach Livepic EDITORIAL USE ONLY.

Diego Simeone. Manden, manageren og mesteren. Elsket og hadet.

Diego Simeone har siden sin ankomst som træner i Atlético Madrid lillejuleaften 2011, været en mand der delte vandene i fodboldverdenen.

Alt fra spillestil, passion og hans provokationer er noget, der i mange år har været værdsat af Rojiblancos (Atlético Madrids fanbase, red.) over hele verden, og hadet af de fleste andre fans.

Men Simeone har været meget mere end blot endnu en træner i rækken.

Inden den argentinske træner kom til klubben, var der stor udskiftning blandt trænerne i hovedstadsklubben.

På 13 år havde de hele 11 forskellige trænere. Atlético var en klub med store ambitioner, men hverken holdet, træneren eller fansene var tilfredse særlig lang tid ad gangen.

Det kan man tildels også godt forstå, for i de 15 foregående sæsoner inden Simeones ankomst var klubben i top fire en enkelt gang. Noget den karismatiske træner efterfølgende kun har misset én gang, siden han overtog tøjlerne, hvilket var hans første sæson, hvor han kom til midt i sæsonen.

Hold, der forsvarer godt er lige så vigtige, som dem der angriber godt. Hvis du ikke lukker mål ind, er det meget nemmere at vinde. Men alting skal have en balance

Diego Simeone

“Cholo” (Diego Simeones kælenavn, red.) har altid været kendt for at have lidt af en betondefensiv. Noget statistikkerne også bakker op.

Blot tre gange i løbet af sine 11 sæsoner på først Vicente Calderón og dernæst Wanda Metropolitano, har hans mandskab lukket mere end 30 mål ind i en LaLiga-sæson. De resterende ni sæsoner har de måtte hive bolden ud af egne netmasker mellem 18 og 29 gange.

Ikke kun statistikkerne er på “Cholos” side. Også trofæer har han formået at vinde med klubben.

Det spanske mesterskab er vundet to gange under hans ledelse, UEFA Europa League to gange, UEFA Super Cup to gange, Copa Del Rey en gang og den spanske Super Cup en gang. Klubben har også været i to Champions League-finaler. De blev dog begge tabt til Real Madrid.

Foruden dette, er Simeone også en motivator uden lige, når man spørger en af hans tidligere spillere.

– Cholo ved, hvordan man motiverer folk. Der er team talks før kampe, hvor han er nødt til at stoppe op, fordi han bliver fyldt op af følelser. Det er ikke iscenesat, det er ægte. Han føler det. Når du ser din træner føle det, så følger du ham uanset hvad, sagde Fernando Torres for år tilbage.

Fodbold er fantastisk fordi ingen har ret. Der er ingen endelige sandheder.

Diego Simeone

I 20/21-sæsonen lå Atlético Madrid nummer et i La Liga, men i løbet af de sidste runder, begyndte de at ramme en svær periode. Det håndterede argentineren således, at han en dag inden træning, havde skaffet børnebilleder af alle sine spillere.

Dem hængte han op i omklædningsrummet og bad spillerne om at kigge godt på billederne. Efterfølgende sagde han til dem, at de skulle prøve at huske på, hvad de drømte allermest om, da de var børn og startede med at spille fodbold. De drømme kunne blive til virkelighed, hvis de holdt stand de sidste fem runder. De fik 13 ud af 15 point i de sidste fem kampe, og holdt både FC Barcelona og Real Madrid stangen.

Nu kan Simeone snart være fortid i Atlético Madrid, og hvem end der skal tage over, så får vedkommende det mere end svært, for det er ikke hvem som helst, man skal erstatte.

Diego Simeone er ikke blot en mand, manager eller mester. Han er den største stjerne, Atlético Madrid nogensinde har haft.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P