2 min læsningVejen banet for ung dansk målmand: Villarreal sælger målmand til Ajax

Kun den officielle bekræftelse venter, før Geronimo Rulli bliver præsenteret som ny målmand i Ajax, og det skifter baner vejen for den unge dansker Filip Jörgensen.

2 min læsning
Villarreal sælger efter alt at dømme Geronimo Rulli til Ajax, og det baner vejen for danske Filip Jörgensen i den spanske klub.
Foto: Pablo Morano/Reuters/Ritzau Scanpix

– Vi mister en god målmand, men vi får en anden.

Villarreals cheftræner, Quique Setién, lægger ikke skjul på, at Villarreal har solgt argentinske Geronimo Rulli til hollandske Ajax, men med danske briller er det klubbens ‘nye’ målmand, der er mest interessant.

Rullis afgang fra ‘Den Gule Ubåd’ betyder nemlig, at danske Filip Jörgensen overtager hans plads på førsteholdet, men det er ikke hvem-som-helst, han skal konkurrere om pladsen imellem stolperne med.

40-årige Pepe Reine skiftede nemlig ‘hjem’ til Villarreal i sommer, og umiddelbart får han i første omgang bliver det ham, der ser ud til at løbe med pladsen.

Allerede nu tør Setién dog love, at den unge danske målmand også vil få sine chancer.

– Filip (Jörgensen, red.) vil være der sammen med Reina igennem resten af sæsonen. Jeg kendte allerede Pepe (Reine, red.), da jeg kom hertil, og han har en positivitet omkring sig.

– Han har spillet og vil fortsætte med det, men han vil også få sine pauser, for vi kommer til at give muligheder til Filip [Jörgensen], som er en dygtig målmand, lyder det fra Setién ifølge spanske Relevo.

20-årige Filip Jörgensen er født i svenske Lomma, men via sin danske far, har han mulighed for at repræsentere både det svenske og det danske landshold.

Endnu er det ikke blevet til A-landsholdsdebut, men i maj 2021 besluttede målmanden at repræsentere det danske U21-landshold, som han siden har spillet tre kampe for. Tidligere har han spillet kampe for både det svenske U16 og U17-landshold.

Ny U21-landstræner udtager sin første trup

På klubplan skiftede målmanden allerede i 2014 Malmö FF’s ungdomsafdeling ud med ungdomsafdelingen i spanske Penya Arrabal, og siden gik turen over akademiet i RCD Mallorca, inden han i 2015 sluttede sig til Villarreal.

Her har han siden arbejdet sig op igennem ungdomsrækkerne. I denne sæson har han allerede vogtet målet for Villarreals førstehold tre gange, da han vogtede målet i spaniernes første tre kampe i Conference League.

Selvom han i de tre kampe mod Lech Poznan, Hapoel Beer Sheva og Austria Wien var med til at lukke fire mål ind, så vandt Villarreal alle tre kampe.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer