4 min læsningInfantino tog selfie få meter fra afdøde Pelé: Ville aldrig være respektløs

FIFA-præsidenten Gianni Infantino deltog mandag i en ceremoni for den nu afdøde fodboldstjerne Pelé, men særligt én episode har vakt harme.

4 min læsning
FIFA-præsident, Gianni Infantino, tog en selfie med Pelés tidligere holdkammerater få meter fra den afdøde brasilianske fodboldlegende.
Foto: Diego Vara/Reuters/Ritzau Scanpix

FIFA-præsident Gianni Infantino var blandt de deltagende, da en 24 timer lang mindeceremoni mandag fandt sted i Brasilien.

Det var den nu afdøde brasilianske fodboldlegende, Pelé, der midt på sin tidligere hjemmebane, Estádio Urbano Caldeira, i fødebyen Santos lå i en åben kiste.

Her havde den tredobbelte verdensmesters mange fans og beundrere mulighed for at sige et sidste farvel til landets største fodboldlegende.

På et billede fra mindeceremonien kan FIFA’s præsident, Gianni Infantino, ses i færd med at tage en selfie bare nogle få meter fra Pelés åbne kiste.

Aktionen fra en storsmilende Infantino har siden mødt kritik, men nu tager FIFA’s præsident til genmæle.

Infantino drømmer stort om global Pelé-hyldest: Jeg vil spørge alle verdens lande

– I forhold til den selfie, så bad Pelés holdkammerater om at tage en selfie med os alle samlet, men de vidste ikke, hvordan man gjorde. Så for at være hjælpsom tog jeg telefonen fra en af dem og tog et billede af os alle sammen for ham.

– Hvis det at være hjælpsom overfor en af Pelés holdkammerater skaber kritik, så tager jeg gladeligt imod den og vil forsætte med at være hjælpsom hvorend jeg kan for dem, der har bidraget med at skrive legendariske sider i fodbolden.

Foto: Ritzau/Scanpix

– Jeg har så meget respekt og beundring for Pelé og for ceremonien i går (mandag, red.), at jeg aldrig ville gøre noget, der ville være respektløst på nogen som helst måde, lyder det fra Infantino i et opslag på instagram.

Vis dette opslag på Instagram

Et opslag delt af Gianni Infantino – FIFA President (@gianni_infantino)

Gianni Infantino har tidligere forslået, at samtlige FIFA’s 211 medlemslande skulle opkalde minimum ét stadion efter den nu afdøde brasilianske fodboldlegende. Det kan du læse mere om her.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer