1 min læsningFørste nation efterkommer Infantinos drøm om at opkalde stadion efter Pelé

FIFA-præsident Gianni Infantino kom for få dage siden med et ønske til alle verdens nationer om, at de skulle opkalde et stadion efter netop afdøde Pelé. Første nation melder nu klar.

1 min læsning
Soccer Football - Death of Brazilian soccer legend Pele - Vila Belmiro Stadium, Santos, Brazil - January 2, 2023 FIFA president Gianni Infantino is pictured with mourners, as the body of Brazilian soccer legend Pele lays in state on the pitch of his former club Santos' Vila Belmiro stadium REUTERS/Diego Vara

195 stadioner med navnet “Pelé Stadium”.

Det virker umiddelbart af mange, men ikke desto mindre er det FIFA-præsident, Gianni Infantinos, ønske.

Nu har det første land meldt positivt tilbage til FIFA om, at de gerne vil ændre navnet på nationalstadionet. Der er tale om Kap Verde, hvis nationalarena for fremtiden vil bære navnet “Pelé Stadium” fremfor “Estadio Nacional de Cabo Verde” som det hidtil har heddet.

Det har landets premiereminister, Ulisses Correia e Silva, skrevet på Facebook.

– Som en hyldest og anerkendelse til den mand, der gjorde os alle bedre, slår jeg fast, at vi ønsker at navngive vores nationalstadion “Pelé Stadium”. Jeg tror, at vi bliver forgangsland, da jeg forestiller mig, at mange andre nationer følger vores eksempel, skriver premierministeren.

Infantino drømmer stort om global Pelé-hyldest: Jeg vil spørge alle verdens lande

Pelé blev 82 år gammel, da han sov ind den 29. december 2022.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer