3F Superligaen

Hamrén har indført særlig regel i AaB: Vi starter forfra efter 24 timer

Erik Hamrén tager forskellige midler i brug i arbejdet med at få AaB-spillerne til at præstere i en tid med svingende resultater.

Erik Hamrén interview campo.dk
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Denne sæson har ikke ligefrem været en dans på roser i det nordjyske og hos AaB, hvor en række dårlige resultater har placeret klubben i en presset situation i Superligaen.

17 kampe af 22 er spillet i grundspillet. Og det efterlader AaB med blot 14 point og en placering som nummer 11 i Superligaen med hele syv point op til en placering over nedrykningsstregen.

Det er hårdt mentalt for spillerne i klubben, som sidste sæson endte på en flot fjerdeplads i grundspillet og dermed sikrede sig en billet til mesterskabsslutspillet, hvor det blev til en femteplads.

Det har blandt andet resulteret i en trænerfyring, hvor Lars Friis tidligt i efteråret måtte forlade sin stilling som cheftræner. En stilling som den tidligere mesterskabstræner, Erik Hamrén, efterfølgende overtog.

I den forbindelse har den 65-årige svensker indført en ny regel, der skal hjælpe AaB-spillerne til at komme videre efter weekendens opgør – og det gælder både når det går dårligt og godt.

– Man har 24 timer til at sørge og være skuffet, og så starter man forfra. Men man har også 24 timer til at nyde og glæde sig, når det går godt. Så skal man starte forfra. Der kommer jo en ny kamp, fortæller den garvede cheftræner til campo.dk.

Nye boller på suppen i AaB: Hjemvendt profil vil opbygge en vinderkultur

Den defensive AaB-profil, Kristoffer Pallesen, bekræfter over for campo.dk, at den såkaldte 24 timer-regel har været fast inventar i klubben siden Erik Hamrén overtog taktstokken. Og ifølge ham er det en god hjælp for spillerne i en svær tid.

– Jeg synes faktisk, at vi har trænet rigtig fint – det klinger måske lidt hult, fordi det er jo ikke sådan det har set ud i kampene.

– Hamren han arbejder meget med den her 24 timers-regel, der hedder ‘okay… Vi kan glæde os over noget i 24 timer, og vi kan være kede af noget i 24 timer.’ Og når vi så er mødt ind til træning – det har været tirsdag eller onsdag – så synes jeg faktisk, at vi har været gode til at få humør på, få bygget noget selvtillid op og få nogle gode træninger.

Officielt: AaB får millionstor kapitalindsprøjtning

Lige nu er AaB og alle de andre Superliga-mandskaber på vinterpause. Det gælder frem til den 17. februar, hvor netop AaB åbner Superligaens forårssæson, når AGF gæster Aalborg Portland Park klokken 19:00.

AaB indtager som nævnt en plads under nedrykningsstregen sammen med Lyngby – syv point bagved den nærmeste konkurrent over nedrykningsstregen.

Se hele campo.dks interview med Erik Hamrén og Kristoffer Pallesen i videon øverst i artiklen.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P