2 min læsningDanmark styrtdykker på ny FIFA-rangliste

Det kommer næppe som den store overraskelse, men det danske landshold må efter et skuffende VM se sig distanceret af verdenstoppen på den kommende FIFA-verdensrangliste.

2 min læsning
Det danske landshold er efter et særdeles skuffende VM faldet hele otte pladser på FIFAs verdensrangliste.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Der var ikke meget positivt at tage med fra VM for det danske herrelandshold, og nu er der yderligere dårligt nyt.

Ikke overraskende betyder det tidligere danske VM-exit nemlig, at Danmark falder ganske markant på den verdensrangliste, som senere på måneden kommer fra FIFA.

Flere medier, herunder ESPN, har baseret på resultaterne ved VM regnet sig frem til, at det danske landshold kan se frem til et fald på hele otte placeringer.

Danmark var forud for slutrunden i Qatar lige akkurat at findes i verdens top-10, men nu holder de rød-hvide drenge sig kun lige inde i top-20, hvor det således er blevet til en dansk 18. plads.

Den nye placering betyder, at Danmark i stedet for at ligge med Portugal over sig og Tyskland og Kroatien umiddelbart under sig, nu i stedet ligger med Colombia over sig og Senegal under sig.

Overblik: Så svær har semifinalisternes VM-vej været ifølge verdensranglisten

Sejren i VM-finalen kunne have sendt Argentina op på verdensranglistens førsteplads i stedet for de evige sydamerikanske rivaler fra Brasilien, men da Argentina skulle helt til straffesparkskonkurrencen for at afgøre finalen, fik Messi og kompagni ikke nok point til at overhale Seleção.

Argentina avancerer dog én placering og det samme er tilfældet for Frankrig, og de to finalister skubber derfor Belgien fra en andenplads og ned på listens fjerdeplads.

EM 2024: Her er de 10 grupper til EM-kvalifikationen

Heldigvis for det danske landshold er der ikke i umiddelbar fremtid noget at vinde ved at ligge højt på FIFA’s verdensrangliste. Danmark var som følge af sin plads som nummer 10 at finde i det øverste seedningslag, da der den 9. oktober blev trukket lod til EM-kvalifikationen. Du kan se EM-kvalifikationspuljerne i linket herover.

Ranglisten herunder er baseret på udregninger og er derfor ikke 100 procent officiel.

FIFA verdensrangliste før og efter VM 2022:

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer