4 min læsningVanvittige billeder: Målmand fik metalspand i hovedet

Voldsomme scener udspillede sig i Australien lørdag formiddag dansk tid, da en planlagt demonstration udviklede sig voldeligt.

4 min læsning
Melbourne City-målmand Tom Glover blev i kampen mod lokalrivalerne fra Melbourne Victory overfaldet af fans og fik smidt en spand i hovedet.
Foto: Aap Aap/Reuters/Ritzau Scanpix

I Melbourne er de rasende.

Den del er de helt enige om hos byens to fodboldklubber – Melbourne Victory og Melbourne City.

Lørdag kom det til udtryk på en mindre end hensigtsmæssig måde, da fans fra Melbourne Victory invaderede banen i Melbourne-derbyet.

Fans af de to klubber var sammen blevet enige om at forlade kampen allerede efter 20 minutters spil som protest mod, at ledelsen i den australske A-League har solgt rettighederne til både kvindernes og mændenes Grand Final til regeringen i New South Wales, som vil afvikle finalerne i Sydney.

I kampen mellem de to Melbourne-klubber smed fans af Melbourne Victory efter 20 minutters spil et romerlys på banen, og da Melbourne City-målmand, Tom Glover, kastede romerlyset tilbage til tilskuerne, brød frustrationerne ud i lys lue hos Victory-fansene, der invaderede banen.

Glover fik kastet en metalspand fuld af sand, som formentlig bruges til at slukke romerlys, i hovedet fra tæt hold, inden han af kampens dommer og et par medspillere blev eskorteret fra banen med blod løbende ned ad ansigtet.

Den australske A-League består af 12 hold. Efter grundspillet, som af geografiske årsager består af 26 kampe, går de seks bedst placerede hold videre til slutspillet.

Her sidder første- og andepladsen fra grundspillet over i første runde, mens nummer tre møder nummer seks, og nummer fire møder nummer fem.

Foto: Aap Aap/Reuters/Ritzau Scanpix

Efter ét opgør træder grundspillets nummer et og to ind og møder vinderne af de to opgør i hver sin dobbeltopgørs-semifinale om at nå finalen – Grand Final.

Vinderen af grundspillet har til og med sidste sæson vundet retten til at være vært for Grand Final, men den 12. december annoncerede den australske liga, at Grand Final-rettighederne for de kommende tre sæsoner var blevet solgt til regeringen i New South Wales for 20 millioner australske dollars (94 millioner danske kroner).

Kampen mellem de to Melbourne-klubber blev fløjtet af efter episoden, og endnu er der ingen forlydender om, hvor, hvornår og hvordan kampen skal genoptages.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer