International Fodbold

FIFA-præsident: Klub-VM hvert fjerde år med start i 2025

Allerede i sommeren 2025 kommer den første udgave af det nye og revitaliserede klub-VM til at løbe af stablen.

FIFA-præsident Gianni Infantino fortæller at oragnisationen vil arrange klub-vm med 32 hold allerede i sommeren 2025.
Foto: Ibraheem Al Omari/Reuters/Ritzau Scanpix

Hos FIFA barsler de med nye og markante ændringer i fodboldkalenderen, og nu løftes en del af sløret.

FIFA-præsident, Gianni Infantino, fortæller således på et pressemøde fredag, at organisationen allerede i sommeren 2025 kommer til at arrangere et nyt – og markant større klub-VM, end vi har været vant til.

– Det bliver et klub-verdensmesterskab med 32 hold hvert fjerde år, og den første udgave bliver i sommeren 2025, lyder det fra Gianni Infantino.

Meget mere konkret bliver den 52-årige schweizer dog ikke, selvom han lover, at verdensmesterskabet kommer til at bestå af de bedste klubhold i verden.

– Det vil blive de bedste klubhold i verden, der vil blive inviteret til at deltage, lyder det således forholdsvis ukonkret.

Franske L’Èquipe mener at vide, at Klub-VM bliver udformet nogenlunde, som man kender det fra den nuværende VM-slutrunde for landshold. Turneringen vil således indledes med otte grupper med fire hold i hver – dog vil grupperne i modsætning til landsholds-VM bestå af klubber fra forskellige kontinenter.

Der fremgår således ikke, hvorvidt de 32 hold vil tage udgangspunkt i en endnu ikke-eksisterende klubrangliste for klubber på verdensplan.

UEFA har en klubrangliste, men den gælder selvsagt kun de europæiske klubber.

Chelsea-veteran blev historisk efter sejren ved klub-VM

Ser man på Footballdatabases ikke-officielle verdensrangliste for klubhold, så er det kun de tre brasilianske klubber, Palmeiras, Flamengo og Internacional, der klemmer sig ind i verdens top-32 på henholdsvis 18., 21. og 32. pladsen.

Der er næppe nogen tvivl om, at et klub-VM arrangeret af FIFA kommer til at inkludere klubber fra alle verdens kontinentalforbund.

Kontinentalforbundene består i dag af AFC i Asien, CAF i Afrika, CONCACAF i Nord- og Centralamerika samt Caribien, CONMEBOL i Sydamerika, OFC i Oceanien og UEFA i Europa.

Det nuværende Klub-VM blev afholdt første gang i 2000. Brasilianske klubber vandt de første tre udgaver, men efterfølgende er det kun én gang lykkes en ikke-europæisk klub at vinde.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P