5 min læsningAarhus Fremad vil bytte pokalkampe – FC Nordsjælland afviser

Pokalturneringens sensationsklub, 2. Divisions-mandskabet fra Aarhus Fremad, står overfor en særdeles vanskelig opgave i kvartfinalen, hvor de i et dobbeltopgør skal op imod Superligaens førerhold fra FC Nordsjælland.

5 min læsning
FC Nordsjælland afviser at bytte rundt på kampene i Pokalen, hvor de skal møde Aarhus Fremad
Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Aarhus Fremad har allerede præsteret to gedigne overraskelser i pokalturneringen. 

I tredje runde slog topholdet fra 2. Division ingen ringere end Brøndby IF med de overbevisende cifre 4-0.

I ottendedelsfinalen blev det så en næsten lige så overbevisende 3-1-sejr over Fremad Amager fra NordicBet Ligaen. Det kræver dog en endnu større overraskelse, hvis klubben fra Riisvangen skal spille sig videre fra kvartfinalen. Her venter nemlig Superligaens øjeblikkelige førerhold fra FC Nordsjælland i et dobbeltopgør.

Pokallodtrækningen den 10. november faldt sådan ud, at aarhusianerne starter med en hjemmekamp den 28. februar, mens returopgøret først spilles den 7. april – altså med 38 dages mellemrum, og det er bestemt ikke helt uden betydning.

Vi sad og så kampen mod Brøndby på trænerkontoret og har set, hvor godt Aarhus Fremad har gjort det igennem efteråret

Jan Laursen, sportchef FC Nordsjælland

Som udgangspunkt åbnes banerne i Aarhus Kommune nemlig først den 1. april, altså en måned efter Aarhus Fremads hjemmekamp, men altså tids nok til, at returopgøret principielt kunne være spillet der, hvor både Brøndby og Fremad Amager altså havde det så svært.

Derfor spurgte Aarhus Fremad også umiddelbart efter lodtrækningen FC Nordsjælland, om de ville være interesseret i at bytte rundt på de to kampe.

– Først og fremmest håbede vi selvfølgelig, at lodtrækningen forløb sådan, at vi skulle spille returopgøret på hjemmebane, forklarer Aarhus Fremads cheftræner, Morten Dahm Kjærgaard til campo.dk.

– Sådan gik det ikke, og så havde vi et håb om, at FC Nordsjælland ville bytte rundt på kampene. Det var ikke noget, vi havde forventet, at de ville sige ja til, for selvfølgelig er der en fordel i at spille hjemme sidst, forklarer Aarhus Fremads succestræner.

Forespørgslen fra Aarhus Fremad blev da også venligt – men bestemt – afvist fra Superligaens tophold.

– Vi havde en fin dialog med Aarhus Fremad, og der har ikke været noget drama. De har en mulig udfordring med banen, så der var en venlig forespørgsel, men der var også lige så stor forståelse for, at vi, ligesom alle andre, gerne vil slutte hjemme i de her kampe, så dialogen var egentlig forholdsvis hurtigt overstået, forklarer sportschef i FC Nordsjælland, Jan Laursen, til campo.dk.

FC Nordsjælland og cheftræner Flemming Pedersen har for stor respekt for Aarhus Fremads præstationer til at ville rykke rundt på kampene i Pokalem. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Selvom afvisningen selvsagt ærgrer i Aarhus Fremad, så kan de trøste sig med, at den skyldes superligaholdets store respekt for det, der er blevet præsteret på Riisvangen igennem særligt det seneste halve år.

– Det ville jo næsten virke arrogant, hvis vi sagde; ’Det betyder ikke noget for os, om vi gør det ene eller andet.’ Vi sad og så kampen mod Brøndby på trænerkontoret og har set, hvor godt Aarhus Fremad har gjort det igennem efteråret. Det har på ingen måde været tilfældigt, de spiller super godt, så derfor skal der være maksimalt respekt for, at det er en rigtig god modstander, vi kommer op imod.

– Hvis man bare troede, at det var en walkover, så ville vi nok kunne være mere fleksible. Når man når dertil i Pokalen, hvor vi er nu, hvor der er så meget på spil, så ville det være et mærkeligt signal at sende til vores egne spillere og fans, hvis vi sagde; ’Det betyder ikke noget’. Der er stor respekt for det gode stykke arbejde, Aarhus Fremad har lavet, så det er ikke for at genere nogen overhovedet, lyder det fra Jan Laursen.

På Riisvangen ved de godt, at de i et dobbeltopgør mod nummer et i Superligaen vil være om muligt endnu større underdogs, end de var i kampene mod Brøndby og Fremad Amager.

– Vi får det svært uanset, om vi spiller ude eller hjemme først. Det, vi er mest kede af, er egentlig, at vi ikke kan give klubben og vores fans en kvartfinale på Riisvangen, forklarer Morten Dahm Kjærgaard, der dog understreger, at de hverken er vrede eller sure i Aarhus Fremad.

Aarhus Fremads cheftræner Morten Dahm Kjærgaard der har haft stor succes i Pokalen indtil nu, foto: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix

Den første kvartfinale mellem de to hold skal nu – efter alt at dømme – spilles på et andet stadion end Riisvangen Stadion, og her er der flere muligheder i spil.

Håbet i Aarhus Fremad er, at kampen den 28. februar kan afvikles på Ceres Park, som normalt er hjemmebane for AGF, men det er heller ikke nogen selvfølge.

AGF spiller nemlig hjemmekamp i Superligaen mod Silkeborg to dage før og igen mod AC Horsens tre dage efter pokalkampen mellem Aarhus Fremad og FC Nordsjælland.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer