2 min læsningFrankrig slår både rekorder og Polen i VM’s ottendedelsfinale

Det franske landshold spillede sig søndag aften forbi Polen i VM's ottendedelsfinale, og kampen bød også på to markante franske rekorder.

2 min læsning
Frankrig slog to landsholdsrekorder, da de slog Polen i VM's ottendedelsfinale.
Foto: Hannah Mckay/Reuters/Ritzau Scanpix

Der var en kvartfinale på spil, da Frankrig og Polen søndag aften stødte sammen på Al Thumama Stadium i Doha.

Franskmændene var markante favoritter forud for kampen, og den favoritværdighed levede Les Bleus med en forholdsvis sikker 3-1-sejr fint op til.

Polen var ellers fint med i særligt første halvleg, hvor Robert Lewandowski af flere gange forsøgte sig udenfor det franske felt.

efter 38 minutter burde østeuropæerne også have taget føringen, men de hvidklædte polakker tillod sig at misbruge en trippel-chance, der af flere omgange blev reddet på den franske målstreg.

Kort efter var det så en rekordjagtende Olivier Giroud, der kort før pausen brød kampens dødvande, da den polske offsidefælde kiksede, og med en lettere forkølet afslutning sørgede Giroud for både en fransk pauseføring samt en personlig rekord som den mest scorende franske landsholdsspiller nogensinde.

Rekordernes dag for det franske landshold mod Polen

Med en 1-0-føring var kampen stadig åben forud for anden halvleg, men polakkerne begyndte at se mere og mere trætte ud.

Først efter 74 minutter formåede franskmændene dog at udnytte spilovertaget, da Kylian Mbappé viste sin ekstraordinære klasse.

Med to polske forsvarsspillere og Wojciech Szczesny foran sig viste PSG-angriberen sit korte aftræk, og klaskede bolden ind i nettaget til en 2-0-føring.

Det flotte mål skulle dog vise sig kun at blive kampens næstflotteste, men heldigvis for Mbappé stod han også selv for kampens flotteste mål.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

I kampens overtid slog han nemlig den franske sejr helt fast, da han efter en flot vending i feltet kringlede bolden i fjerneste målhjørne uden den mindste chance for Szczesny i det polske mål.

Yderligere inde i overtiden blev det dog til et trøstemål til Polen, da Dayot Upamecano tog hånden til hjælp i det franske felt. Straffesparket skulle Robert Lewandowski selvsagt tage sig af, og selvom han brændte sit første forsøg på Hugo Lloris, fik han chancen på ny, da Tottenham-målmanden havde forladt sin målstreg. I anden omgang var FC Barcelona-spilleren mere sikker, og således gjorde Lewandowskis andet VM-mål det til slutresultatet 3-1.

Dermed bliver det det franske landshold, der går videre til kvartfinalen, hvor enten England eller Senegal venter.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer