VM 2026

Se billederne: Adidas-teknologi viser: Ingen Ronaldo-kontakt

Adidas-bolden Al Rihla, som får sin debut ved den igangværende VM-slutrunde, er den teknologisk set mest avancerede bold, der nogensinde har været i spil ved et verdensmesterskab.

Teknologi inde i Adidas' VM-bold viser nu entydigt, at Cristiano Ronaldo ikke rørte bolden ved Portugals 1-0-scoring mod Uruguay.
Foto: Kirill Kudryavtsev/AFP/Ritzau Scanpix

Teknologien har talt.

Efter mandagens møde mellem Portugal og Uruguay er der to lejre: Lejren der mener, at Cristiano Ronaldo skal tildeles 1-0-målet, og lejren der mener, at han ikke skal.

Den portugisiske verdensstjerne så ved første øjekast ud til at snitte indlægget fra Bruno Fernandes i mål, men allerede få minutter efter blev Manchester United-midtbanespilleren krediteret målet i stedet for sin nu tidligere klubholdkammerat.

Den beslutning havde Ronaldo ikke meget andet end grin og hovedrysten til overs for, men nu kommer teknologien VM-arrangørerne til undsætning.

– Ved brug af bold-teknologien inde i Adidas’ Al Rihle officielle kampbold er vi i stand til definitivt at vise, at der ikke var nogen kontakt på bolden fra Cristiano Ronaldo ved åbningsmålet, skriver Adidas i en pressemeddelelse.

– Ingen ekstern kraft på bolden kunne måles, hvilket vises med det manglende ‘hjerteslag’ i målingerne som vist i den vedhæftede grafik, skriver Adidas med henvisning til de billeder, du kan se herunder.

Foto: Adidas

– Den 500Hz IMU sensor, som er inde i bolden, muliggør et højt præcisionsniveau i analysen, lyder det videre fra Adidas.

Hvorvidt den indbyggede sensor er i stand til at måle, hvis bare Ronaldos hår rørte bolden, melder Adidas ikke noget om.

Portugal vandt kampen mod Uruguay 2-0 og er således sikret videre avancement.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P