VM 2026

Holland havde ingen problemer mod historiens ringeste værtsnation

Allerede på forhånd lå det fast, at Qatar rent sportsligt ville blive den dårligste værstnation i VM-historien, og Holland havde da heller ingen problemer med at besejre værterne.

Rent sportsligt må VM-værterne fra Qatar hæfte sig ved, at de scorede i sidste rundes 1-3-nederlag til Senegal.

Meget mere er der ikke tage med for værterne, der tirsdag måtte se sig besejret 2-0 af Holland.

Videre avancement var allerede forud for kampen en umulighed for Qatar, der med nederlaget til Senegal var sikret at blive den bare anden værstnation i VM-historien, der ikke går videre fra gruppespillet ved VM på hjemmebane.

Sydafrika formåede heller ikke at gå videre fra sin gruppe, da de havde VM-værtsskabet i 2010. Afrikanerne sikrede sig dog hele fire point i gruppespillet, men måtte alligevel se sig elimineret af Uruguay og Mexico.

Forud for tirsdagens kamp var Holland ikke endegyldigt sikret videre avancement til ottendedelsfinalerne, men da holdets stjerneskud, PSV-angriberen Cody Gakpo, efter 26 minutters spil bragte ‘Oranje’ foran 1-0, så den Qatar-sejr, som skulle til for at sende Louis van Gaals tropper ud af VM, ud til at være langt væk.

I starten af anden halvleg gjorde FC Barcelonas Frenkie de Jong det til 2-0, og da Steven Berghuis med godt 20 minutter tilbage gjorde det til 3-0, begyndte ydmygelsen af tegne sig for værtsnationen.

Hollandsk VM-stjerne smigret over United-interesse: Vi må se hvad der sker

Berghuis’ scoring fik dog ikke lov at stå, da Cody Gakpo i opspillet havde taget armen til hjælp i en tæmning, og efter gennemsyn ved VAR-skærmen annullerede kampens gambiske dommer, Bakary Papa Gassama, målet.

Den annullerede scoring så også ud til at annullere de resterende ambitioner for Holland, der uden de store dikkedarer kørte 2-0-sejren sikkert i hus.