VM 2022

5 min læsningSchmeichel er ikke alene: Fire VM-spillere har VM-fædre

Danmark har i Kasper Schmeichel en sikker sidste skanse, og præcis som det var tilfældet for far Peter Schmeichel, så har Kasper repræsenteret Danmark ved VM.

5 min læsning
Kasper Schemichel og Peter Schemichel har begge repræsenteret Danmark ved VM. Det kan fire andre far-sønner præstere.
Foto: Jason Cairnduff/Reuters/Ritzau Scanpix

Thomas Sørensen klemte sig med 101 danske A-landskampe ind imellem Peter Schmeichel og Kasper Schmeichel.

De to danske Schmeichel’er har nærmest udgjort et dynasti i dansk landsholdsfodbold, og da Kasper Schmeichel tirsdag gik på banen til Danmarks kamp mod Tunesien, præsterede han noget, faderen aldrig nåede.

VM-slutrunden i Qatar er nemlig Kasper Schmeichels anden VM-slutrunde, efter han også var førstevalg ved VM i Rusland i 2018. Dermed tangerer den unge Schmeichel Thomas Sørensens to VM-slutrunder fra 2002 og 2010.

Kasper Schmeichel er dog ikke den eneste spiller ved dette VM, der kan spørge farmand til råds, når det kommer til en VM-slutrunde.

Faktisk har tre andre spillere ved dette VM fædre, der ligeledes har repræsenteret deres nation, mens én spiller har en far, der har repræsenteret en hel anden nation ved VM.

Daley og Danny Blind

Foto: Ritzau/Scanpix

På Hollands trænerbænk sidder Danny Blind under dette VM ved siden af landstræner Louis van Gaal i sin rolle som assistenttræner, mens Daley Blind løber rundt inde på banen.

Far Danny på på 61 år repræsenterede selv det hollandske landshold ved VM i både 1990 og i 1994, mens sønnen Daley på 32 år også var en del af det hollandske mandskab ved VM i 2014.

Danny Blind var selv hollandsk landstræner fra 2015 til 2017, og her brugte han flittigt sønnike på positionen som venstre back.

Giovanni og Claudio Reyna

Foto: Ritzau/Scanpix

49-årige Claudio Reyna er med sine 112 landskampe for USA nummer 10 på listen over flest landskampe for The Stars and Stripes, men den rekord kan sønnike formentlig slå.

20-årige Giovanni Reyna har allerede 14 landskampe på sit cv, og Dortmund-spilleren kan føje flere til under denne VM-slutrunde.

Godt nok blev det ikke til spilletid ved USA’s første kamp mod Wales, men Giovanni får muligheden igen mod både England og Iran.

Skulle ‘Gio’ går fra VM uden spilleminutter, så vil det ikke være første gang i familiens historie. Far Claudio var nemlig en del af USA’s trup på hjemmebane i 1994, men her blev det ikke til spilletid. Det gjorde det til gengæld i både 1998, 2002 og 2006.

Marcus og Lilian Thuram

Foto: Ritzau/Scanpix

Der er lang vej op til til Lilian Thurams 142 landskampe for Marcus Thuram, der i skrivende stund kun har fem landskampe for Les Bleus, men en efterudtagelse til Didier Deschamps VM-trup kan hjælpe på det.

Mönchengladbach-angriberen fik den 26. og sidste plads i Deschamps VM-trup, en plads landstræneren havde holdt åben, og i franskmændenes første kamp blev det til et indhop i overtiden i 4-1-sejren over Australien.

Der er dog stadig lang vej for den 25-årige angriber, hvis han skal leve op til farmands meritter. 50-årige Lilian Thuram sidder ikke alene på rekorden over flest franske landskampe, han var også med til at vinde nationens første verdensmesterskab i 1998. Derudover repræsenterede han Les Bleus ved VM i 2002 og 2006.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer