VM 2022

2 min læsningI dag bliver Bale historisk: En fantastisk bedrift

Gareth Bale bliver historisk, når han efter alt at dømme går på banen som den første waliser, når Wales fredag klokken 11 møder Iran.

2 min læsning
Gareth Bale bliver historisk, når han fredag leder Wales ind til opgøret ved VM mod Iran. Han sætter sig formentlig alene på rekorden over flest landskampe med i alt 110.
Foto: Nicolas Tucat/AFP/Ritzau Scanpix

Det så ikke for godt ud i Real Madrid i sidste sæson, og spilletidsmæssigt har starten i USA heller ikke været imponerende.

Det er dog som om, der sker noget med Gareth Bale, når han trækker i den røde Wales-trikot, og det kan han fredag gøre for 110. gang i karrieren.

Hvis – eller måske snarere NÅR – Bale med anførerbindet på armen leder sine landsmænd ind til kampen mod Iran fredag klokken 11, vil han efter alt at dømme sætte sig alene på rekorden over flest landskampe for Wales’ landshold.

– Jeg har ikke rigtigt fokuseret på det med antal landskampe, hvis jeg skal være ærlig, jeg forsøger bare at fokusere på kampen, sagde Gareth Bale på et pressemøde forud for kampen mod Iran.

– På et personligt plan er det en fantastisk bedrift, det er en ære at repræsentere mit hold så mange gange, men det er vigtigere at vi forsøge at få en sejr. Forhåbentlig kan vi få en sejr, og det vil gøre det hele endnu mere specielt, lyder det fra Gareth Bale.

I skrivende stund ligger Bale side om side med Chris Gunter på 109 landskampe, og netop Gunter kan da også udskyde rekorden for Bale.

AFC Wimbledon-forsvareren er nemlig ligeledes en del af Wales VM-trup, men han så hele nationens første kamp under slutrunden, 1-1-kampen mod USA, fra bænken.

Bale ødelagde den amerikanske fest – USA og Wales delte i tæt VM-opgør

Gunter har set Wales seneste tre kampe fra bænken, og det var også herfra han så sine landsmænd kvalificere sig til VM med sejre over Østrig og Ukraine.

Gareth Bale spillede ikke 90 minutter for Real Madrid én eneste gang i sidste sæson. I denne sæson, hvor han er skiftet til LAFC i USA, har han heller ikke spillet en hel kamp i sine i alt 14 optrædener.

I de to seneste optrædener for Wales har han spillet 90 minutter.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer