VM 2022

2 min læsningHjulmand om Haaland: Vi kunne lige så godt lige låne ham

Kasper Hjulmand og Ståle Solbakken er i løbende kontakt, men det var ikke nok til, at Norge sendte Haaland til VM med Danmark.

2 min læsning
Erling Haaland og Norge er ikke kvalificeret til VM, og derfor kunne Danmark lige så godt have lånt ham joker Kasper Hjulmand.
Foto: Craig Brough/Reuters/Ritzau Scanpix

Erling Haaland er en af de største stjerner, der ikke er en del af VM.

Nordmændene formåede ikke at kvalificere sig til slutrunden i Qatar, og dermed må Haaland se med på tv, mens blandt andre det danske landshold er repræsenteret på grønsværen.

Den danske landstræner, Kasper Hjulmand, kunne tidligere fortælle, at han havde været i kontakt med den norske landstræner, Ståle Solbakken, og den tidligere F.C. København-træner havde store ambitioner på Danmarks vegne.

– Han ringer ofte, og i juni ringede han til mig og sagde, at hvis Danmark havde Haaland, havde vi vundet VM, fortalte Hjulmand tidligere på ugen til norsk NRK.

Den ide legede de to nordiske landstrænere videre med umiddelbart inden VM, fortæller den danske landstræner jokende på et pressemøde fredag.

– Jeg snakkede med Ståle igen inden VM og sagde også, at hvis Erling skulle til VM, kunne vi vel lige så godt lige låne ham, sagde Hjulmand ifølge Tipsbladet.

Erling Haaland har repræsenteret det norske landshold 23 gange, og han debuterede under Lars Lagerbäck i september 2019. Derfor er Manchester City-angriberen selvsagt også låst, og kan ikke længere skifte fodboldmæssig nationalitet.

‘Konkurrenter’ vil leje Haaland under VM: Det giver bare mening

Haaland kunne faktisk have valgt at repræsentere det engelske landshold, da han er født i engelske Leeds, men det var aldrig en mulighed, har den norske stjerne tidligere forklaret.

– Jeg boede i England i tre og et halvt år – fire år, men jeg har boet i Norge så længe, så det var naturligt for mig at vælge Norge. Man ved aldrig, hvordan det var gået, hvis min far havde spillet i England i længere tid – måske ville jeg have været engelsk! Jeg er norsk, og det er jeg stolt af, forklarede Haaland tidligere på sæsonen til Goal.com.

Haalands far, Alf Inge Haaland, spillede i Leeds, da Erling Haaland blev født. Far-Haaland skiftede efterfølgende til Manchester City, ligesom han undervejs i karrieren også repræsenterede Nottingham Forest. Han stoppede sin professionelle karriere i 2003.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer