VM 2022

1 min læsningTysk avis: Anførere med ‘One Love’ anførerbind bliver straffet af FIFA

En række anførere til VM i 2022, herunder danske Simon Kjær, har tænkt sig at bære anførerbindet med 'One Love' symbolet. Men det kan få sportslige konsekvenser.

1 min læsning
Den danske anfører Simon Kjær bærer her anførerbindet med 'One Love' symbolet.
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Manuel Neuer, Simon Kjær og en række andre anførere har tænkt sig at trodse FIFA.

Sammen med blandt andre også Harry Kane fra det engelske landshold vil de bære anførerbindet med symbolet ‘One Love’, selvom FIFA har bedt dem om at bære et andet armbind.

Neuer og det tyske fodboldforbund har meldt ud, at de har tænkt sig at acceptere en eventuel bøde for at bære det – for FIFA og VM-myndighederne – så kontroversielle ‘One Love’ anførerbind.

Den danske anfører Simon Kjær bærer her anførerbindet med 'One Love' symbolet.
Simon Kjær med ‘One Love’ anførerbindet. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Men nu tyder noget på, at FIFA har tænkt sig at udvide sanktionerne til de pågældende anførere og nationer, hvilket i givet fald også vil påvirke det danske landshold.

Det er den tyske avis BILD, der skriver, at FIFA vil give anførerne gult kort, hvis de træder ind til kampen med ‘One Love’ siddende på armen.

Med udsigt til at få hårdere straf af FIFA er det tyske fodboldforbund DFB gået i gang med at undersøge sagen yderligere.

Det skulle være en paragraf i FIFA-regelsættet, som tilskriver bestemt udstyr for spillere og aktører.

Hvis Simon Kjær og de andre anførere allerede inden første fløjt får et gult kort for at bære anførerbindet, vil yderligere et gult kort i løbet af gruppekampene resultere i karantæne frem til kvartfinalerne.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer