VM 2022

2 min læsningNy FIFPro-rapport konkluderer: VM i Qatar skader spillernes fysiske- og mentale sundhed

I en ny rapport kritiserer spillerforbundet FIFPro tidspunktet for det kommende VM 2022 i Qatar og påpeger, at det kan have alvorlige konsekvenser for spillerne.

2 min læsning
FIFPro kritiserer tidspunktet for afholdelsen af VM 2022 i Qatar i ny rapport.
Foto: Francois Lenoir/Reuters/Ritzau Scanpix

Den kommende VM-slutrunde er under særlig omstændigheder rykket til november og december, for at spillerne ikke skal spille i op mod 50 graders varme i ørkenstaten Qatar.

Og det har medført, at fodboldspillere bliver ‘skubbet forbi acceptable grænser’ af en ‘mættet’ tidsplan.

Det gør en ny rapport fra spillerforbundet FIFPro klart. En rapport som bliver offentliggjort i løbet af næste uge.

Ifølge mediet BBC, som er kommet i besiddelse af dele af rapporten, beskriver FIFPro situationen som ‘uholdbar’ og påpeger, at arbejdsbyrden skader spillernes fysiske- og mentale sundhed.

Og det kan i sidste ende gå hen at sætte spillernes ‘karrierelevetid i fare’, fortæller rapporten.

– Antallet af spillere, der råber op om problemet, taler sit tydelige sprog og viser graden af ​​bekymring, som spillerne har. Og der vil være mange, mange flere i omklædningsrummene, som bare ikke taler offentligt om det, siger FIFPros generalsekretær, Jonas Baer-Hoffmann.

– I de forbund, der arbejder på de største markeder, og hvor klubber og spillere stort set spiller hele tiden, rapporterer de tilbage til os, at dette er det vigtigste emne for mange spillere i omklædningsrummene. De ser det som noget, der virkelig påvirker deres karriere.

VM-skader: Disse spillere misser VM 2022 i Qatar

VM 2022 i Qatar, som skydes i gang den 20. november, afsluttes i turneringens store finale den 18. december. Og blot to dage senere vil flere VM-spillere allerede skulle i kamp igen, da en række kampe i den engelske Carabao Cup afvikles den 20. december.

– (Der kan red.) potentielt være mellem otte og femten dage fra spillernes sidste VM-kamp og den første turneringskamp i klub-regi. Og det er absolut ikke nok tid til mentalt at restituere, fordøje og bearbejde den oplevelse, spillerne har haft ved VM. Det vil uden tvivl føre til en masse psykisk stress. Der er stor bekymring.

Hele FIFPros rapport offentliggøres eftersigende i den kommende uge. Der meldes intet ud om, hvornår selve udgivelsen af rapporten finder sted.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer