VM 2022

2 min læsningPremier League bekræfter: Tilbage til normalen næste sæson

Premier League har i dag bekræftet datoerne for næsten sæson, og efter tre specielle sæsoner vender verdens største liga tilbage til normalen.

2 min læsning
Premier League har offentliggjort kampdatoerne for Premier League sæsonen 2023-24.
Foto: Michael Regan/Reuters/Ritzau Scanpix

Efter tre sæsoner med meget irregulære kampdatoer, kommer Premier League i næste sæson til at blive spillet som vanligt.

Efter først to sæsoner under voldsomt påvirkning af Covid-19 og siden indeværende sæson, som er markant forandret på grund af VM-slutrunden i Qatar, starter Premier League 2023-24-sæsonen i anden weekend af august.

Lørdag den 12. august ruller bolden således første gang i den kommende Premier League-sæson.

Den bedste engelske række afsluttes søndag den 19. maj, og med mindre der igen opstår force majeure, vil det dermed være en sæson helt som sædvanligt hvad terminer angår.

Med turneringsstart den 12. august får spillerne den kommende sommer en fodboldfri periode på 76 dage.

Næste års sæson kommer til at bestå af 34 spillerunde placeret i weekender, tre spillerunde placeret i midtugen samt én spillerunde, der ligger på det, de i England kalder en bankhelligdag.

Manager-fyring i Premier League: Hasenhüttl færdig i Southampton – Superliga-kending overtager midlertidigt

Spillerne får desuden midtvejs-pause i sæsonen, men i modsætning til de fleste andre europæiske ligaer drejer det sig kun om en enkelt uge, som kommer til at ligge den 13.-20. januar.

Premier League skriver desuden, at de overfor klubberne har forpligtet sig til ikke at lægge to spillerunder med mindre end 48 timers mellemrum. Den forpligtelse har de levet op til med det nye kampprogram.

Efter næste sæson skal en del af spillerne til EM, som i 2024 afholdes i Tyskland. Når Premier League afsluttes den 19. maj 2024, vil der således være 26 dage, til Tyskland som værtsnation åbner EM med en åbningskamp i München.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer