VM 2022

7 min læsningChefredaktør: Disse spillere er i spil til Hjulmands sidste pladser i VM-truppen

Kasper Hjulmand er ikke færdig med den kabale, der i sidste ende skal resultere i en VM-trup på 26 mand. Campo.dk's chefredaktør, Allan Hvid, har et bud på, hvilke overvejelser, den danske landstræner lige nu gør sig.

7 min læsning
Hvornår bliver de sidste spillere til VM udtaget?, VM-trup Danmark, Danmarks trup ved VM, Kasper Hjulmand, VM 2022 Qatar.

Kasper Hjulmand løftede mandag aften sløret for 21 spillere, der er en del af Danmarks VM-trup.

Dermed er der fortsat fem pladser i spil, inden den endelige trup på 26 mand drager til Qatar inden længe.

Det rejser selvsagt spørgsmålet om, hvem den danske landstræner mon vælger.

Campo.dk’s chefredaktør, Allan Hvid, har et bud på, hvilke overvejelser, Kasper Hjulmand gør sig – og hvem, han overvejer.

– Der mangler i hvert fald en målmand, og for mig at se, så afhænger det jo af, om Frederik Rønnow bliver klar. Bliver han bare noget nær det, så tror jeg, at Kasper Hjulmand tager Rønnow med.

– Det gør han, fordi han har så lang en landsholdshistorik og kender Kasper Schmeichel. Han er en etableret landsholdsspiller, selvom han jo ikke har spillet særlig mange landskampe (8). Det er jo lidt ligesom Peter Kjær eller Lars Høgh – de er vigtige. Frederik Rønnow kender setuppet, hvordan de træner, hvordan truppen fungerer og hvordan Kasper Schmeichel fungerer. Så jeg vil tro, at Kasper Hjulmand vil gå ret langt for at få Frederik Rønnow med.

– Kommer han ikke med, så er mit bedste bud, at det står mellem Jonas Lössl og Mads Hermansen. Der har Jonas Lössl en erfaring fra landsholdet. Omvendt, så har Mads Hermansen en masse at tage med sig hjem, hvis han kommer med til en VM-slutrunde. Men jeg tror helt klart, at han venter så lang tid som muligt for at se, om Frederik Rønnow bliver klar, siger Allan Hvid.

At der kommer til at blive udtaget en tredje målmand til den endegyldige VM-trup, er næppe raketvidenskab. Lige så sikkert er det formentlig, at Kasper Hjulmand har holdt en plads åben til bagkæden.

– Det er helt sikkert, at der skal en mere med i forsvarsgruppen. Der har jeg lidt svært ved at vurdere, hvad han går efter. Han har jo egentlig fire midterforsvarer, som klarer sig godt lige nu. Victor Nelsson, Simon Kjær, Joachim Andersen og Andreas Christensen. Sidstnævnte er selvfølgelig på vej tilbage fra en skade. Men spørgsmålet er, om han vil have en femte midterforsvarer med, eller om han vil have mere gardering på back-positionerne.

– Hvis vi antager, at Kasper Hjulmand skal have en spiller mere med til forsvaret, så står valget mellem, om han skal tage en midterforsvarer mere med, nu hvor også ‘AC’ mangler kampform, eller om han skal udtage en back mere. Hvis sidstnævnte bliver tilfældet, så vil jeg mene, at Alexander Bah er den, der står bedst i forhold kampform. Han har spillet på et suverænt Champions League-hold, der har slået Juventus to gange og ikke har tabt til PSG. Men jeg tror, at Kasper Hjulmand vælger at tage en midtstopper mere med, så det i sidste ende nok står imellem Mathias ‘Zanka’ Jørgensen og Jannik Vestergaard. Begge er spillere som kender landsholdet og ved, hvad det går ud på i en VM-trup.

Næste punkt på dagsordenen skal findes på den centrale midtbane. Her har Kasper Hjulmand stensikkert ikke udtaget den sidste spiller endnu. Således er det kun Thomas Delaney, Christian Eriksen, Pierre-Emile Højbjerg og Mathias Jensen, der i den nuværende trup kan gøre sig i det store maskinrum centralt på banen.

– Der er jeg rimelig sikker på, at Kasper Hjulmand kommer til at gøre alt, hvad han kan, for at få Christian Nørgaard med i VM-truppen. Det er Phillip Billing og Christian Nørgaard, som kæmper om at komme med. Men selvom Phillip Billing har kampform lige nu, så tror jeg, at Kasper Hjulmand vil gå rigtig langt for at få Christian Nørgaard med.

– Kasper Hjulmand ser formentlig med meget stor spænding på, hvordan det kommer til at gå Christian Nørgaard hos Brentford i denne uge. Han vil gå langt for at få ham med.

Som vi bevæger os fremad i Kasper Hjulmands forskellige emner til den endegyldige VM-trup, ankommer vi til pladsen helt oppe foran.

Her er der allerede fundet plads til vante navne i den 21-mand store trup, men fælles for dem alle er, at det har været småt med spilletid på det seneste. Derfor vil landstræneren formentlig gerne have et ekstra kort på hånden med sig til Qatar.

– Så er der en plads helt fremme i angrebet. Lige nu har du fire angribere i Kasper Hjulmands VM-trup, hvor Kasper Dolberg, Andreas Cornelius og Jonas Wind ikke har fået regelmæssig spilletid på det seneste, og hvor Martin Braithwaite stort set er den eneste med kampform. Det taler for at udtage Rasmus Højlund fra Atalanta, med Marcus Ingvartsen som en outsider. Men i og med at Rasmus Højlund har været en del af Nations League-truppen her i efteråret, så vil jeg betegne ham som værende favorit.

Jeg tror, at han vil gå langt for at spille med noget, der minder om den opstilling, han har kørt med tidligere.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Med alle fire kæder dækket, er der nu blot en enkelt plads tilbage i VM-truppen. Her er chefredaktøren dog ikke i tvivl.

– Jeg er stenhamrende sikker på, at Yussuf Poulsen kommer med i den endelige VM-trup, medmindre han får et tilbagefald med sin skade.

– Når jeg har talt med Kasper Hjulmand i løbet af det seneste år, har han hver gang understreget, hvor vigtigt det er, at spillerne udfører deres hjemmeopgaver, fordi der er så kort tid til at forberede sig før den første VM-kamp. Så jeg føler mig helt sikker på, at Hjulmand vil gøre alt for at spille med de spillere, som alt andet end lige passer ind i en ideal-opstilling, og så gå en lille smule på kompromis med kampform.

Allan Hvids bud på første startellever ved VM-slutrunden:

Kasper Schmeichel

Joakim Mæhle
Rasmus Nissen Kristensen
Joachim Andersen
Simon Kjær

Thomas Delaney
Pierre-Emile Højbjerg
Christian Eriksen

Andreas Skov Olsen
Martin Braithwaite

Kasper Dolberg

– Jeg tror, at han vil gå langt for at spille med noget, der minder om den opstilling, han har kørt med tidligere. Vi er helt tilbage ved EM-slutrunden, men også Nations League-kampene senest. Han kommer til at spille med dem, som han ved fungerer på holdet – og så få dem spillet så meget som muligt i form.

Danmark har VM-truppen klar: Her er de første 21 spillere

Kasper Hjulmand fortalte mandag aften, at den endelige VM-trup vil blive udtaget i ugens løb, og at vi senest har navnene på samtlige 26 spillere søndag den 13. november.

Den første kamp ved VM i Qatar 2022 bliver fløjtet i gang den 20. november, når værtsnationen tager imod Ecuador.

Danmark spiller sin første kamp ved slutrunden den 22. november mod Tunesien.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer