VM 2022

2 min læsningHighlights: Nederlag til Sevilla sender FCK ud af europæisk fodbold

F.C. København kæmpede for at holde drømmen om videre avancement i live, da de tirsdag aften besøgte Sevilla.

2 min læsning
Hakon Haraldsson forsøger med en god afslutning for FCK mod Sevilla i Champions League.
FC Copenhagen's Icelandic forward Hakon Arnar Haraldsson (C) kicks the ball during the UEFA Champions League 1st round day 5, Group G football match between Sevilla and FC Copenhagen, at the Ramon Sanchez-Pizjuan stadium in Seville on October 25, 2022. (Photo by JORGE GUERRERO / AFP)

Tirsdag aften blev græstæppet på Estadio Ramón Sánchenz Pizjuán betrådt af løverne fra F.C. København, der havde brug for point, hvis chancen for at leve videre i europæisk gruppespil skulle vare ved.

Efter 22 minutter, hvor der ikke var sket det store, kom Hakon Haraldsson til en afslutning lidt udenfor feltet. Det endte dog med en redning af Marko Dmitrovic, som slog den til hjørnespark. Efter pausen havde københavnerne også fået det første store tilbud, da unge William Clem tordnede bolden på stolpen.

Ti minutter inde i anden halvleg bankede Isco kuglen afsted mod mål. Kamil Grabara viste dog, hvorfor han er FCK’s førstevalg, da han hev en formidabel redning frem. Selvom det forsat stid 0-0, kom FCK dog tættere og tættere på. Efter en times spil var det Haraldsson, der igen blev pillet af Dmitrovic. Kort efter fik selvsamme Haraldsson en friløber fra midten – dog manglede han fart, og følte sig tvunget til at afslutte udefra, hvor hans lob gik langt forbi mål.

I minutterne efter kom spanierne desværre foran. Papu Gomez sled sig fri til indlæg og slog den i feltet. Her kom Youssef En-Nesyri først på bolden og snittede den forbi Grabara. Efterfølgende havde FCK svært ved at skabe noget, men 10 minutter før tid fik Andreas Cornelius snittet en bold videre som Kevin Diks headede på undersiden af overliggeren.

Efter 88 minutter faldt afgørelsen, da Isco kom fri på kanten af feltet og lagde bolden over i det lange hjørne, uden chance for Grabara i målet. I overtiden kom Sevilla endnu engang på tavlen, da Kamil Grabara kun halvklarede en afslutning fra Erik Lamela, og Gonzalo Montiel kunne derefter sparke bolden det sidste stykke indover stregen.

Startopstillinger: Kasper Dolberg får chancen fra start for Sevilla mod FCK

Til sidst fik frustrationerne lov til at flyde over for Davit Khocholava, da han trådte hårdt ned Isco og fik et direkte rødt kort efter et kort VAR-tjek.

Resultatet betyder, at F.C. København er ude af europæisk fodbold for denne sæson, da de kun kan blive sidst i deres Champions League-gruppe.

Du kan finde målene nederst i artiklen.

Sevilla 1-0 F.C. København (Youssef En-Nesyri, 61′):

Sevilla 2-0 F.C. København (Isco, 88′):

Sevilla 3-0 F.C. København (Gonzalo Montiel, 90+2′):

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer