Dansk Fodbold

F.C. København vil lege med: Det skylder vi kvindefodbolden

F.C. København melder i forbindelse med sin nye strategi ud, at det nu er på tide, at klubben engagerer sig i kvindefodbolden.

F.C. København har et kvindehold på vej
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

– Alle fodboldspillere, uanset køn, skal kunne drømme om at spille for F.C. København og i Parken.

Så konkret er udmeldingen fredag fra F.C. Københavns direktør Jacob Lauesen, der dermed starter en ny epoke i klubbens historie – og potentielt i dansk kvindefodbold.

De danske mestre – i herrefodbold – vil indenfor de næste fem år skabe et kvindefodboldhold, der skal spille med FCK-logoet på trøjen.

– Derfor er det tid til, at vi engagerer os i kvindefodbold og skaber et hold, der kan spille under klubbens navn og logo. Det skylder vi kvindefodbolden i Danmark og de tusindvis af københavnske piger, der elsker fodbold, hvad enten de spiller i en af vores mange samarbejdsklubber eller kommer i Parken for at se FCK spille, lyder det fra Jacob Lauesen.

– Vi kan se, at dansk kvindefodbold står stærkere end nogensinde, og vi vil gerne bidrage aktivt til den videre udvikling, lyder det videre.

F.C. København er allerede aktive omkring pigefodbold i København via sine mere end 50 samarbejdsklubber, men nu hæves ambitionerne altså yderligere.

F.C. København med ny strategi: Champions League-gruppespil hvert andet år

– Vi forpligter os til at skabe FCK-kvindefodbold inden for denne strategiperiode (til 2027, red.), men vi kommer ikke til at sætte tidshorisont på, for vi vil ikke gøre det halvt eller med venstre hånd, siger udviklingsdirektør Sune Smith-Nielsen.

– Det handler om at finde den rigtige model for det, og derfor er første skridt at ansætte en leder til at drive processen fremad, så FCKs kvindehold bliver skabt seriøst og ambitiøst. Det kan ske med udgangspunkt i flere forskellige konstruktioner og vi skal nu analysere os frem til den bedste model for FCK, lyder det videre fra Smith-Nielsen.

Sjælland er på kvindeholdssiden repræsenteret ved HB Køge, Brøndby IF, FC Nordsjælland og Sundby i Gjensidige Kvindeligaen.

I kvindernes 1. Division ligger både B93 og Østerbro IF, som begge er hjemmehørende på Østerbro – ligesom F.C. København.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P