Dansk Fodbold

Se Listen: Her er Brøndbys tre største pokalchok i historien

Med mottoet 'Drømmen lever' er Pokalturneringen til tider garant for nogle voldsomme overraskelser - se tre af de største pokalchok i Brøndbys historie her.

Brøndby møder onsdag eftermiddag Aarhus Fremad i Pokalen. Se de tre største pokalchok i Brøndbys historie her.
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Opdateret: Onsdag den 19. oktober klokken 22.48 med Brøndby-nederlag

Pokalen har det med at byde på et pokalchok eller to hvert år.

Og selvom det efterhånden er forholdvist sjældent, at man møder de helt store overraskelser i de tidlige runder af Pokalen, så hænder det stadig med jævne mellemrum.

Ikke desto mindre har flere af landets største klubber oplevet at blive sendt ud af turneringen af nogle, på papiret, meget mindre modstandere.

Brøndby IF prøvede det på egen krop i 3. runde af Pokalen i 2022. Her besøgte de Riisvangen Stadion, hvor Aarhus Fremad ventede. Et hold der, på papiret, ikke burde have haft en chance mod de blågule fra Vestegnen, men alligevel gik hen og vandt med 4-0. I den anledning dykker vi ned i nogle af de største pokalchok i Brøndbys historie.

Se listen over de tre største Brøndby pokalchok gennem historien herunder

De største Brøndby pokalchok gennem tiden

1. Brøndby pokalchok: Danmarksmestrene snublede på Grenen

Det kommer nok ikke som den helt store overraskelse for pokalkendere, når vi skal en tur hele vejen tilbage til 1987.

Her finder vi det sensationelle Brøndby-exit mod Jyllandsserie-klubben, Skagen IK.

Brøndby havde på overbevisende manér sikret sig det danske mesterskab i 1987, men på trods af det, er nederlaget til Skagen IK i 4. runde af Pokalen nok det, de fleste Brøndby-fans vil huske fra det herrens år. Det beskrives af mange som et af de største pokalchok i historien.

Efter et skuffende 1-1 resultat i ordinær og forlænget spilletid skulle kampen afgøres i en straffesparkskonkurrence. Og her var det altså de undertippede nordjyder fra den smukke ferieby, der trak sig sejrrigt ud af opgøret og dermed sendte Brøndby ud i pokalmørket.

Skagboerne jubler efter sejren over Brøndby i Pokalturneringen i 1987.
Skagboerne jubler efter sejren over Brøndby. Foto: Åge Sørensen/Ritzau Scanpix

2. Brøndby pokalchok: Det jyske mareridt fortsætter i Vestjylland

Der skulle gå mange år, før Brøndby igen skulle skuffe fælt i Pokalen.

Og vi er da heller ikke helt nede på Jyllandsserie-niveau i denne pokalskuffelse. Der er dog stadig tale om noget af et pokalchok.

I 2011 var Brøndby på besøg hos den vestjyske klub fra 2. Division, Varde IF. Og det skulle gå hen at blive en historisk kamp for begge hold.

Brøndby formåede at tabe med hele 4-2 til de undertippede vestjyder i 3. runde af Pokalen. Blot 40 dage senere blev klubbens cheftræner, Henrik Jensen, fyret.

Brøndby fans viser deres utilfredshed efter nederlaget til Varde i pokalturneringen under spillernes træning torsdag d. 23 september 2010 i Brøndby.
Brøndby fans viser deres utilfredshed efter nederlaget til Varde i pokalturneringen under spillernes træning torsdag d. 23 september 2010 i Brøndby. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

3. Brøndby pokalchok: Sendt ud af undertippede naboer

Skal vi en tur op i nyere tid, skal vi blot rette blikket tilbage mod sæsonen 2020/2021.

Her mødte drengene fra Vestegnen den undertippede klub fra NordicBet-Ligaen, Fremad Amager, i ottendedelsfinalen. Og det skulle blive sidste stop for de blå-gule i denne omgang.

Efter et skuffende 1-1 resultat i ordinær spilletid måtte kampen i forlænget spilletid. Og her var det overraskende nok Fremad Amager, der holdt hovedet koldt og afgjorde kampen til 2-1. Endnu et pokalchok var en realitet.

Fremad Amager-spillerne jubler efter scoring til Fremad Amager under 1/8-finalen i Sydbank Pokalen mod Brøndby.
Fremad Amager-spillerne jubler efter scoring til Fremad Amager under 1/8-finalen i Sydbank Pokalen mod Brøndby. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Onsdag den 19. oktober 2022 skulle gå hen at blive til endnu en historisk nedtur for Brøndby i pokalsammenhæng.

Her blev drengene fra Vestegnen nedsablet af Aarhus Fremad, som til dagligt gør sig i 2. Division.

Kampen endte 4-0 til de undertippede aarhusianere, og dermed blev Brøndby ekspederet ud af Pokalen allerede i 3. runde i endnu et pokalchok.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P