VM 2022

2 min læsningSuperligaklubberne sparer på lyset

Den igangværende energikrise strækker sig nu også ind i Superliga- og NordicBet Liga-klubberne, som fra den kommende runde - i bogstaveligste forstand - skruer ned for lyset.

2 min læsning
Superligaklubberne skruer ned for lyset
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Minimum 1000 lux lodret mod hovedkameraet.

Det er sikkert ikke alle, der lige umiddelbart kan afkode den instruks, men det er en af Divisionsforeningens krav til fodboldstadioner i Superligaen og NordicBet Ligaen.

Kravet omhandler den mængde lys, der skal være til alle kampe i den bedste og næstbedste række i dansk fodbold, men nu lempes kravene en smule – som direkte konsekvens af den igangværende energikrise.

– Generelt er fodboldklubber ikke særligt energiforbrugende virksomheder, men det er selvfølgelig meget synligt, når stadionlysene er tændt. Lyset er nødvendigt når kampen skal kunne følges både på stadion og i tv – og også for at kunne bruge Thiele VAR, som benyttes i 3F Superliga, lyder det fra Divisionsforeningens direktør Claus Thomsen, som fortsætter:

– Men i det, der produceres udenom de to halvlege, så har vi sammen med tv valgt at gå lidt på kompromis med den høje kvalitet, der produceres efter. Det er det rigtige at gøre i den situation, vi står i pt – og har været et stort ønske fra klubberne.

Superligaens ivrige måltyve – top ti over de hurtigste scoringer nogensinde

Det er de to rettighedshavere til Superligaen – Viaplay Group og Warner Bros. Discovery, der altså er kommet klubernes ønske i møde.

Det betyder mere konkret, at der vil blive skruet ned for lyset før og efter kampene, mens det under de to gange 45 minutter vil være lige så lyst på fodboldbanen, som det hele tiden har været.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer