VM 2022

1 min læsningHighlights: Silkeborg sled sig til sejr mod AC Horsens med teenager i målet

Der blev debut til den blot 17-årige målmand Aske Andrésen, da Silkeborg søndag sled sig til en hjemmesejr over AC Horsens.

1 min læsning
Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Med en skade til Nicolai Larsen i slutningen af første halvleg måtte Kent Nielsen trække på klubbens blot 17-årige reservemålmand.

Hjemme på Jysk Park i Silkeborg blev det således til superligadebut til Aske Andrésen i en alder af bare 17 år og 82 dage, da han var med til at sikre Silkeborg en 2-1-sejr over AC Horsens.

Kasper Kusk havde kort før pausen bragt hjemmeholdet foran 1-0, inden Nicolai Larsen slog sig ved et indlæg. Den erfarne målmand gik fra banen med en hånd på panden, og ind i hans sted kom altså den lokale Ry-dreng Aske Andrésen, hvis fødselsattest siger 12. juli 2005.

Fra sin position længst tilbage på banen kunne den hjelm-bærende teenager fem minutter efter pausen se holdets anfører og topscorer, Nicklas Helenius, fordoble føringen for hjemmeholdet.

En sejr i sin superligadebut blev det til for den unge Silkeborg-målmand, men han fik ikke et clean sheet.

Med 20 minutter tilbage af kampen vendte Anders K. Jacobsen nemlig rundt om sig selv på kanten af feltet, hvorfra han kanonerede bolden i nettet uden chance for den unge målmand.

I resten af kampen gjorde Andrésen det, han var blevet sat på banen for, og der blev således ikke scoret flere mål i hans ende, ligesom Silkeborg heller ikke selv fik scoret yderligere.

Aske Andrésen er ifølge Superstats sæsonens tredjeyngste spiller i Superligaen. Kun F.C. Københavns Roony Bardghji og Brøndbys Oscar Schwartau er yngre end debutanten.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer