Dansk Fodbold

Suveræne Eriksen og storspillende Danmark nedlagde verdensmestrene

Det danske landshold spillede søndag aften sidste kamp i Gruppe 1 i Liga A i Nations League, og med en 2-0 sejr viste Kasper Hjulmands udvalgte høj klasse.

Andrea Skov Olsen har netop scoret til 2-0 mod Frankrig i Nations League i Parken

Det danske fodboldlandshold har nu besejret de franske verdensmestre to gange på under fire måneder.

Frankrig stillede søndag aften i Parken uden mange af holdets profiler, og det kostede, da et dansk fodboldlandshold, der viste stadig stigende spillehumør i løbet af første halvleg, vandt med 2-0.

På en aften hvor DBU inden kampen indlemmede Jørgen Olesen (AGF) og Ulrik Lefevre (Vejle Boldklub) i Fodboldens Hall of Fame, lagde Christian Eriksen, Andreas Skov Olsen og Thomas Delaney flere lag på deres heltestatus blandt de danske fodboldfans i Parken.

I særdeleshed Christian Eriksen viste fremragende spilhumør, og var ved Danmarks første mål arkitekten bag hele opspillet.

Eriksen, der gentagende gange udspillede det franske landshold ene mand, åbnede med en fremrangende aflevering fra højre til venstre det franske hold, hvorefter Mikkel Damsgaard på flot vis fandt Kasper Dolberg i feltet, der kom stormende ind i bolden og scorede til 1-0 efter 34 minutter.

2-0 målet faldt efter et af flere farlige danske hjørnespark. På kanten af feltet stod Andreas Skov Olsen klar til at kanonere bolden ind i det franske mål, og Danmark førte 2-0 ved pausen.

I anden halvleg fortsatte Danmark det gode spil og var hele tiden farlig på omstillinger, mens det franske landshold kun i få glimt nærmede sig Kasper Schmeichel, der dog lavede en flot redning på et frispark fra Antoine Griezmann.

I anden halvleg var et af de største bifald, da de to unge talenter Jesper Lindstrøm og Rasmus Højlund blev skiftet ind.

Superstjernen Kylian Mbappé testede senere Kasper Schmeichel tre gange i anden halvleg. Den duel vandt Schmeichel.

Danmark vandt kampen. Parken lavede bølge.

Mod de forsvarende verdensmestre.

I den anden kamp i Gruppe 1 vandt Kroatien med 3-1 mod Østrig. Dermed ender kroaterne som nummer et og skal spille Final 4. Danmark bliver toer og får en topseedning forud for kvalifikation til EM.