Premier League

Medie: ‘Fan’-uroligheder er et stigende problem flere steder

Der har den seneste tid været flere tilfælde af 'fan'-uroligheder i dansk fodbold, og det problem ser også ud til af være stigende i England.

Foto: -/Reuters/Ritzau Scanpix

Den seneste tid har været præget af flere tilfælde af ‘fan’-uroligheder i dansk fodbold.

Senest var der uroligheder, da F.C. København- og Brøndby-’tilhængere’ stødte ind i hinanden på en rasteplads på Fyn efter søndagens Superliga-opgør.

Den umiddelbare stigende tendens af uroligheder i forbindelse med fodboldkampe i Danmark er dog ikke enkeltstående. I engelsk fodbold har man ligeledes set en betydelig stigning i antallet af ‘fan’-uroligheder.

Nye tal fra det britiske Indenrigsministerie viser ifølge mediet Mirror, at der er sket en betydelig stigning i indrapporterede hændelser og arrestationer i forbindelse med fodboldkampe i England og Wales.

Mængden af anholdelser i sidste sæson er steget med 59 procent til 2198 sammenlignet med den sidste hele sæson før Covid19-pandemien. Og det er det højeste antal anholdelser siden 2273 blev foretaget i sæsonen 13-14.

Hændelser blev indrapporteret ved 1609 af de 3019 kampe, der blev spillet i England og Wales i løbet af sidste sæson – svarende til 53 procent af kampene.

Derudover var der 441 baneinvasioner rapporteret i sidste sæson, hvilket er en stigning på hele 127 procent i forhold til 18-19-sæsonen, mens der blev rapporteret 384 hadforbrydelser, hvilket er en stigning på 99 procent.

Justitsminister efter ‘fan’-optøjer: Behov for lovændringer

Fra starten af denne sæson har man indført strengere regler for, hvordan en person kan straffes.

Enhver fan der træder ind på banen får automatisk karantæne. De, der findes i besiddelse af pyroteknik eller klasse A-stoffer, bliver også straffet hårdere.

NPCC’s leder for fodboldpoliti, chefkonstabel Mark Roberts, fortæller:

– Uorden er et problem, der ikke er forsvundet, og gennem hele sidste sæson så vi en stigning i kriminalitet ved fodboldkampe over hele landet – fra Premier League til National League.

– Efter konstruktive samtaler med Premier League, EFL og FA er vi ivrige efter at støtte vores partnere i at levere deres forslag, som omfatter indførelse af stadionforbud for folk, der går ind på banen, såvel som dem, der bruger pyroteknik.

Om lignende regler træder i kraft i den danske Superliga vides endnu ikke, men Justitsminister Mattias Tesfaye har senest udtalt, at lovændringer kan komme i spil.

Det kan du læse mere om her.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P