1 min læsningMedie: Rusland forlanger udelukkelse af ukrainsk landstræner

Ruslands fodboldforbund har klaget til UEFA efter den ukrainske landstræner tidligere er kommet med diskriminerende og politiske udmeldinger mod Rusland.

1 min læsning
Foto: Borut Zivulovic/Reuters/Ritzau Scanpix

Det russiske fodboldforbund opfordrer UEFA til at udelukke Ukraines landstræner, Oleksandr Petrakov, fra fodbold.

Det skriver The Guardian, efter at landtræneren tidligere udtrykte et ønske om at bekæmpe Vladimir Putins invaderende styrker.

I et brev til UEFAs kontrol-, etik- og disciplinærorgan bliver Petrakov anklaget for at have overtrådt adfærdskodekser ved at opfordre til, at russere forbydes fra international sport samt at fortælle om hans håb om at slutte sig til de væbnede styrker mod Rusland.

Det russiske fodboldforbund skriver i sin klage, at Petrakov har diskrimineret russere og undladt at forblive politisk neutral.

Tilbage i april udtalte den ukrainske landstræner, Oleksandr Petrakov, til The Guardian.

– Jeg tænkte, at hvis de kommer til Kiev, vil jeg samle et våben op og forsvare min by.

– Jeg er 64, men jeg føler, det er normalt at gøre dette. Jeg tror, jeg vil kunne tage to eller tre fjender.

Når en sådan klage indgives til UEFAs disciplinærinstans skal støtte fra et flertal af organet, som består af en formand, to næstformænd og mellem tre og syv medlemmer nå til enighed før en sanktion kan komme på tale.

En tal talsperson for UEFA forklare:

– Vi kan ikke kommentere på individuelle sager. Når vi modtager klager, bliver de håndteret i henhold til de disciplinære bestemmelser. Vi har ingen yderligere information at give på nuværende tidspunkt.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer