1 min læsningVoldtægtssigtet spiller kan fyres hvis han findes skyldig

Ifølge Ekstra Bladet, kan den voldtægtssigtede spiller blive fyret af klubben, hvis han erkendes skyldig i sagen.

1 min læsning
Nyt logo skilt : 3F Superliga før kampen i Superligakampen AC Horsens mod FC Nordsjælland på Casa Arena i Horsens, søndag 14. juli 2019.. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)

En topsspiller i dansk fodbold er lige nu varetægtsfængslet i en sag omkring voldtægt og blufærdighedskrænkelse.

Hvis han findes skyldig i en eller flere anklager og det ender ud i dom til ham, vil hans klub være i deres gode ret til at dele en fyreseddel ud til spilleren.

Han skulle angiveligt have voldtaget den forurettede på Hotel Imperial tilbage i april måned. Tiltalen lyder på, at der er tale om andet seksuelt forhold end samleje. Den forurettede skulle være blevet tvunget til at give den sigtede oralsex.

Det kan de ifølge paragraf 24 i Fodboldens Overenskomst, som ifølge Ekstra Bladet siger:

“Under hensyntagen til spillernes særlige ansættelsesform på uopsigelige åremålskontrakter finder funktionærlovens regler, herunder omkring disciplinære forseelser, usaglig afskedigelse, misligholdelse og grov misligholdelse, anvendelse for kontraktspillere.”

En fængselsdom vil derfor betyde, at topspilleren groft misligholder sin kontrakt, og på den baggrund er arbejdsgiveren i deres gode ret til at rive kontrakten med spilleren itu.

Medie: Skandale under opsejling – topspiller i dansk fodbold anholdt og sigtet for voldtægt

Spilleren nægter sig skyldig i alle forhold, og der er nedlagt navneforbud i sagen. 

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer