2 min læsningUdtagelsesdilemma: Skal dansk udlandskomet udtages til A-landsholdet eller U21-landsholdet?

Både det danske A-landshold og U21-landhold udtager senere i dag trupperne til hver to vigtige landskampe i henholdsvis Nations League og EM 2023-playoff.

2 min læsning
Foto: Miguel Medina/AFP/Ritzau Scanpix

Rasmus Højlund har været flyvende siden sit skifte fra F.C. København til østrigske Sturm Graz tilbage i januar måned.

Her scorede han 10 mål i løbet af foråret, før han igen skiftede adresse i løbet af sommeren til Atalanta i den bedste italienske række.

Han har dermed gjort kometkarriere i udlandet, hvor han på kort tid er gået fra at mangle spilletid i F.C. København, til at spille for en topklub i en af Europas største ligaer.

Og det kan derfor været et svært valg for den danske landstræner, Kasper Hjulmand, når han senere i dag skal udtage truppen til de to afgørende Nations League-kampe mod Kroatien og Frankrig.

Det danske U21-landshold skal nemlig samtidig udtage deres trup til to andre vigtige kampe, nemlig playoff-kampene mod Kroatien om at kvalificere sig til U21 EM 2023.

Dilemmaet består i, at der kun er to måneder til VM, og dermed er der et tidspres i forhold til, at Højlund skal nå at blive en del af A-landsholdet. Alt i mens der på den anden side er to afgørende U21-kampe om EM-deltagelse. Det fortæller TV 2 SPORTs fodboldekspert Morten Bruun.

– Den eneste mulighed, man har for at se ham an i træningen, er jo, hvis han bliver udtaget (til A-landsholdet red.), men han er jo også et trumfkort for U21-landsholdet, der skal spille to helt vildt vigtige kampe.

– Det er sgu et dilemma. Jeg er spændt på at se, hvor meget man vil tilgodese U21-landsholdet, siger Morten Bruun til TV 2 SPORTs hjemmeside.

Højlund debuterede med en times spilletid i Atalanta-sejr

Om Rasmus Højlund bliver udtaget til A-landsholdet eller U21-landsholdet kan du se senere i dag, når landsholdsudtagelsen løber over skærmen på TV 2 SPORT klokken 13:00.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer