3 min læsningAnthony Martial kritiserer Mourinho og Solskjær: Mangel på respekt for mig

Anthony Martial har oplevet mange nedture i sin tid som Manchester United-spiller. Noget han tildels kritiserer nogle af sine tidligere trænere for.

3 min læsning
Soccer Football - Pre Season Friendly - Manchester United v Crystal Palace - Melbourne Cricket Ground, Melbourne, Australia - July 19, 2022 Manchester United's Anthony Martial celebrates scoring their first goal James Ross/AAP Image via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY.NO RESALES.NO ARCHIVES. AUSTRALIA OUT. NEW ZEALAND OUT

Anthony Martial blev kaldt “den næste Thierry Henry”. Noget han aldrig har kunnet leve op til. Men er det hans skyld?

Ifølge ham selv, er der i hvert fald flere faktorer, der har spillet ind – faktorer som han ikke selv har været herre over.

Han blev hentet til De Røde Djævle tilbage i 2015 af Louis van Gaal, hvor han startede godt. Men allerede sæsonen efter, da José Mourinho tog over, startede nedturen for franskmanden. Det skriver The Athletic.

– Det startede med historien om mit nummer på trøjen. I løbet af ferien skrev Mourinho til mig, om jeg ville have nummer 11. Han forklarede, at det var et godt nummer, der var båret af en legende som Ryan Giggs, fortæller Martial.

– Jeg svarede, at jeg havde den største respekt for Giggs, men at jeg foretrak at beholde nummer ni. Da jeg vendte tilbage til klubben efter ferien, så jeg mit trøjenummer var ændret til nummer 11. Han viste mig mangel på respekt lige fra starten.

– Mourinho snakkede om mig til pressen. Han kunne godt lide den form for lege, men han vidste også, hvem han gjorde det mod. Han vidste, at jeg var 20 år gammel på det tidspunkt, og hvis jeg sagde ham imod, så var det mig der udviste mangel på respekt, og han kunne bruge det mod mig.

– I min anden sæson i United, var jeg holdets topscorer i den første halvdel af sæsonen. Så henter Mourinho Alexis Sanchez, og jeg spiller knap mere i sæsonen. Det kostede mig meget. Jeg skulle have været til VM 2018, slutter Martial omkring sin portugisiske træner.

Han er dog ikke færdig med at uddele ørefigner, da han heller ikke er fuldt ud tilfreds med Mourinhos efterfølger i United, Ole Gunnar Solskjær.

– I de seneste to sæsoner, har jeg ofte spillet, mens jeg har været skadet. Det ved folk ikke. Jeg kunne ikke accelerere i fire måneder efter Covid-sæsonen. Solskjær fortalte mig, at han havde brug for mig, så jeg spillede.

United-spiller udpeger uventet holdkammerat som den bedste: Han er en magiker

– Hvis jeg som spiller ikke kan accelerere, bliver det meget kompliceret, og jeg bliver kritiseret. Solskjær valgte aldrig at fortælle det til medierne. Selvfølgelig endte det med, at jeg blev skadet, og da jeg endelig kom tilbage, spillede jeg nærmest ikke mere.

– Det tog jeg ikke så pænt. Jeg havde en følelse af uretfærdighed. Jeg blev bedt om at ofre mig selv for holdet, men bag kulissen blev jeg kørt ud på et sidespor. For mig er det nærmest forræderi. Det hader jeg. Jeg kan bebrejdes for ting, men ikke for at være falsk, slutter franskmanden.

Om det ændrer sig for den 26-årige angriber under Uniteds nye træner, Erik ten Hag, må tiden vise. I denne sæson har Martial dog endnu engang kæmpet med skader. Det er på nuværende tidspunkt kun blevet til et enkelt indhop for ham.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer