3 min læsningFilip Bundgaard efter forrygende sæsonstart: Så bliver det ikke meget bedre

Dåbsattesten siger fortsat blot 18 år, men Randers FC’s Filip Bundgaard har efter sommerferien fået sit gennembrud i den danske Superliga, og drømmene er store hos den kronjyske teenager.

3 min læsning
Filip Bundgaard Randers FC
Foto: Ernst Van Norde/Ritzau Scanpix

Han blev matchvinder i både 1-0-sejren over Viborg FF og 1-0-sejren over AaB, og generelt har der været fuld fart på.

Talentet har været iøjnefaldende længe hos 18-årige Filip Bundgaard, men Randers FC-spilleren har i denne sæson slået sit navn fast med syvtommersøm.

Bundgaard fik to indhop i sæsonens første tre kampe, der alle endte med uafgjort, men i de seneste fem kampe har han været at finde i Thomas Thomasbergs startopstilling – og det har kastet ikke mindre end fem sejre af sig.

– Man må sige, at det har været en rigtig god sæsonstart. Når vi er ubesejrede, så bliver det ikke meget bedre, gør det? Lyder det retorisk fra den unge superligaspiller.

Filip Bundgaard fik superligadebut for Randers FC imod naboerne fra Hobro IK i juli 2020. Dengang var han blot 16 år og to dage gammel, og dermed er han også historiens næstyngste superligadebutant.

Søndag sænkede han AaB-målmand: Han stod en klassekamp

Siden er det blevet til 31 superligakampe, og i de seneste fem kampe har han skiftevis henvist erfarne spillere som Stephen Odey, Alhaji Kamara, Nicolai Brock-Madsen og Marvin Egho til pladser på enten bænken eller tribunen.

– Selvfølgelig kredit til mig selv, men jeg tænker bare på, hvad jeg kan gøre, og så er jeg selvfølgelig glad for at jeg får chancen og tilliden fra træneren, så jeg kan bidrage med de ting, som jeg kan, siger Bundgaard til campo.dk.

Bundgaard var ikke et ukendt navn, da han første gang kom op i superligatruppen i Randers FC.

Kort forinden havde storebror, Oliver Bundgaard, nemlig superligadebuteret for selvsamme mandskab, og da Filip Bundgaard fik sin debut i Hobro, blev han skiftet ind samtidig med sin bror.

Foto: Randers FC

Selvom Oliver Bundgaard denne sommer har skiftet Randers FC ud med Viborg FF, så har brødreparret fra Randers-forstaden Hornbæk nydt godt af tiden sammen i Randers. Filip Bundgaard er i hvert fald ikke i tvivl om, hvad storebroderen har betydet for hans egen start på den professionelle fodboldkarriere.

– Han har betydet mega meget, det må man sgu sige. Han har været her før mig, så han ved, hvordan man skal klare alle de der ting mentalt, så det har været en kæmpe hjælp, at han også har været her, lyder det fra lillebror Bundgaard.

Dansk medie: Brøndby har budt på Randers-komet

Filip Bundgaard var sidst i transfervinduet rygtet ganske kraftigt til Brøndby IF. Det skifte blev ikke i første omgang til noget, men med kontraktudløb i Randers i sommeren 2023, kan den unge Randers-komet frit forhandle med interesserede klubber efter nytår.

Filip Bundgaards matchvindermål mod AaB:

Filip Bundgaards matchvindermål mod Viborg FF:

Du kan se hele indslaget med Filip Bundgaard i videoen over artiklen.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer