Mål og assist fra Mikkel Rygaard sender Häcken til tops

Der resterer fortsat ni kampe i denne sæsons Allsvenskan, men BK Häcken har lige nu kurs mod klubbens første svenske mesterskab nogensinde.

Mikkel Rygaard både scorede og assisterede, da Häcken tog hårdtkæmpet sejr.

Et giftigt dansk venstreben sendte søndag BK Häcken til tops i Allsvenskan.

Det venstreben sidder på den tidligere FC Nordsjælland- og Lyngby-midtbanespiller Mikkel Ryggard, der i søndagens kamp mod Degerfors viste prøver på sin glimrende teknik.

Med ryggen til mål modtog Rygaard efter 21 minutter spil bolden på kanten af feltet, men med en elegant vending og et efterfølgende hug med venstrebenet bragte han BK Häcken foran 1-0.

Degerfors kæmper en hård kamp i bunden for at undgå nedrykning, og efter en lille times spil lykkedes det gæsterne at udligne.

Pointdelingen så ud til at forsvinde med to minutter tilbage af kampen, da Mikkel Rygaard fandt topscorer Alexander Jeremejeff, der gjorde det til 2-1 for storfavoritterne.

Fire minutter inde i overtiden lykkedes det dog alligevel Degerfors at få et enkelt point med fra kampen, da Dijan Vukojevic udlignede til 2-2.

Med pointdelingen i Häcken havde de nærmeste forfølgere fra Djurgården mulighed for at at hale ind på Göteborg-klubben, da de gæstede IK Sirius. Det lykkedes for Stockholmklubben, der vandt deres kamp 0-1

Scoringen fra Rygaard var sæsonens syvende, og kun i én af sæsonens første 21 kampe har danskeren ikke været at finde i BK Häckens startopstilling.