2 min læsningBrexit rammer Viborg FF-spillere hårdt: Går glip af stor oplevelse

Brexit har fået konsekvenser for Viborg FF, der må undvære to spillere til opgøret mod West Ham - og dermed går glip af en stor oplevelse.

2 min læsning
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Viborg FF må se bort fra nigerianske Ibrahim Said og gambiske Alassana Jatta, når de torsdag drager til England.

Her venter West Ham i London, når det første af to afgørende kampe om at kvalificere sig til Conference Leagues gruppespil skal afvikles.

Årsagen til fraværet af de to afrikanske spillere skal findes i ændringen af de engelske indrejseregler for ikke-EU-borgere efter brexit. Det oplyser Viborg FF på sin hjemmeside.

Udsigten til at skulle undvære Ibrahim Said og Alassana Jatta ærgrer selvsagt Viborgs sportschef, Jesper Fredberg – men ikke kun på det sportslige plan.

– Det er meget ærgerligt rent sportsligt, da begge spillere ville have fået en rolle i kampen, men endnu mere ærgerligt rent menneskeligt, at de to går glip af den store oplevelse, siger Jesper Fredberg.

Upåvirket Viborg-træner på ‘umulig’ mission mod West Ham: Tilgangen er den samme som altid

Sportschefen forklarer videre, at man i Viborg har gjort sit ypperste for at få visum til de to spillere.

– Vi har forsøgt alt og både været i tæt kontakt med DBU, UEFA, de to ambassader og en anden udenlandsk klub, som har stået i en lignende situation.

– Men det har desværre vist sig at være umuligt, da der er flere ugers behandlingstid og kampen først blev endeligt fastlagt for en uge siden, fortæller Fredberg.

Ibrahim Said har været på banen i samtlige kampe i denne sæson, mens det er blevet til tre indhop for Alassana Jatta.

Kampen mellem Viborg FF og West Ham bliver fløjtet i gang i London torsdag klokken 20.45. Returopgøret finder sted en uge senere i Viborg.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer