Highlights: Brøndby sejrer i Wass-comeback efter Schwartaus tordenhug

Daniel Wass gør comeback på Brøndby Stadion søndag aften mod OB. Her fik han en ønskestart på tilværelsen i Superligaen.

Superligakampen mellem Brøndby-OB i Brøndby søndag den 14. august 2022

Daniel Wass er med fra start hos Brøndby til kampen mod OB efter fredagens skifte fra Atletico Madrid. Den danske landsholdsspiller har fået en drømmestart søndag aften.

Wass blev modtaget med banner og sang fra Sydsiden inden kampen mod OB, og efter 90 minutter havde den hjemvendte Brøndby-spiller fået den debut han drømte om med en 2-0 sejr til hjemmeholdet.

Festaftenen startede allerede ti minutter inde i kampen, da Christian Cappis bankede bolden mod mål. Bjørn Paulsen nåede ikke at flytte sin arm væk fra boldens bane, og dommer Jonas Hansen kvitterede med gult kort og straffespark til Brøndby. Josip Radosevic tog revanche fra torsdagens afbrænder mod FC Basel og sendte sikkert Brøndby på 1-0.

Efter en halv time blev det også 2-0. Det unge stjerneskud Oscar Schwartau kunne efter små driblinger på kanten af feltet tordne sit første Brøndby-mål ind helt oppe i hjørnet. Dermed bliver han den yngste Brøndby-målscorer med sine 16 år og 89 dage. Ti minutter senere var den unge angriber tæt på at blive dobbelt målscorer, men stolpen satte en stopper for Schwartaus hovedstød.

Efter pausen faldt der ro på begivenhederne. Brøndby trillede bolden rundt i egne geledder, mens OB har prøvet sig med flere indskiftninger for at blive farlige, dog uden den store effekt. Tyve minutter før tid blev Daniel Wass udskiftet til stor hyldest fra fansene.

Herefter fik OB etableret et mindre pres mod Brøndby-målet, men de chancer der tilfaldt de blåstribede, blev klaret af Thomas Mikkelsen. Med 2-0 resultatet opstår der et lille hul i bunden af Superligaen. Brøndby ligger på niendepladsen med seks point, Lyngby og AaB har to point og OB agerer bundprop med ét point.

Brøndby IF 1-0 OB (Josip Radosevic, 13′)

Brøndby IF 2-0 OB (Oscar Schwartau, 32′)