Ubesejrede Randers vandt i Parken efter imponerende kvarter

Effektive tolv minutter var, alt det krævede for Randers FC, da de fredag aften slog F.C. København i Parken.

Superligakampen mellem FC København-Randers i Parken fredag den 12. august 2022

Parken har i tidligere sæsoner været et fort, hvor man sjældent tog point med hjem som gæstende hold. I denne sæson er murværket i Parken dog slået løst og ‘Løvernes hule’ mindre skræmmende. Kun derby-sejren står som en klar stjerne.

I første runde var det Horsens, der sejrede i Parken, og fredag aften bed hestene fra Randers fra sig. 12 effektive minutter i anden halvleg ændrede stillingen på måltavlen fra 1-0 til 1-3, og Randers kunne med slutresultat 1-3 tage hjem med alle tre point.

Første halvleg bød på københavnsk overtag, men en velspillende Patrik Carlgren holdt FCK fra fadet, og mandskaberne tog 0-0 med i omklædningsrummet.

Efter pausen livede måltavlen op. Blot to minutter inde i anden halvleg sørgede Valdemar Lund for 1-0, da han headede sit første FCK-mål i kassen.

Hjemmeholdets føringsmål blev afløst af et overtag fra gæsterne. Efter knap en times spil straffede gæsterne et boldtab fra Rasmus Falk, da Marvin Egho med venstreskøjten sparkede bolden ind bag Kalle Johnsson.

FCK- og Brøndby-fans hyldes i Parken før Randers-opgør

Kort efter var den gal igen, da Frederik Lauenborg i et gigantisk hul i FCK-defensiven headede bolden i mål. Ti minutter senere var den gal igen hos FCK.

Denne gang havde Hugo Andersson sidste pande på. Svenskeren havde ikke ligeså meget plads som Lauenborg, men med Viktor Claesson og Denis Vavro på slæb steg han til vejrs og afgjorde kampen.

Mod kampens afslutning stillede gæsterne sig tilbage på banen, og FCK ledte med lys og lygte efter sprækker i defensiven. Jagten endte dog uden bytte, og hestene kan tage fra Parken med sejren på 3-1 og alle tre point.

Randers har endnu ikke tabt i denne sæson og indtager Superligaens tredjeplads, mens FCK ovenpå aftenens kamp ryger ned på syvendepladsen.