1 min læsningSilkeborg skal en tur til Finland

De danske bronzevindere fra Silkeborg IF skal en tur til Finland, når de skal forsøge at sikre klubbens første deltagelse i gruppespillet i Europa League nogensinde.

1 min læsning
Foto: Maxim Shemetov/Reuters/Ritzau Scanpix

Silkeborg IF kvalificerede sig til UEFA Cuppen fire gange op igennem 90’erne og 00’erne.

Siden 2001 har klubben fra Søhøjlandet dog ikke gjort sig gældende i europæisk fodbold, men i år er der comeback for Kent Nielsens tropper.

Med sidste sæsons tredjeplads i Superligaen har Silkeborg sikret sig en plads i playoff-runden til Europa League – den sidste runde inden gruppespillet – og nu er der endegyldigt sat navn på klubbens modstander.

Efter en 0-2-sejr i slovenske Maribor i sidste uge havde finske HJK Helsinki gode kort på hånden før torsdagens møde i den finske hovedstad, og finnerne skuffede ikke.

Godt nok blev det ‘kun’ til en 1-0-sejr, men dermed går de 31-dobbelte finske mestre videre med samlet 3-0 og møder altså Silkeborg IF i kampen, der endegyldigt afgør, hvilket af de to skandinaviske hold, der bliver en del af Europa League gruppespillet.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

De to kampe skal spilles henholdsvis den 18. og den 25. august. Silkeborg starter med en tur til Helsinki, mens Kent Nielsen og kompagni en uge senere skal gøre arbejdet færdigt på Jysk Park i Silkeborg.

I HJK Helsinki-truppen er et par spillere, som vil vække genkendelse i den danske Superliga. I sommerens transfervindue hentede klubben således den tidligere Brøndby-forsvarer Paulus Arajuuri tilbage til finsk fodbold, ligesom den tidligere FC Vestsjælland – og AaB-venstreback, Jukka Raitala, har repræsenteret klubben siden januar.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer