Holvad, Da Silva og Klaksvik-danskere misser historisk mulighed

De forsvarende færøske mestre fra Klaksvik har kurs mod et nyt mesterskab, men torsdag mistede de muligheden for at spille sig i et europæisk gruppespil.

Der lurede en historisk færøsk deltagelse i et europæisk gruppespil lige om hjørnet, men en straffesparkskonkurrence kom imellem.

KÍ Klaksvik blev torsdag ekspederet ud af Conference League-kvalifikationen af FC Balkani fra Kosovo, selvom den tidligere Brøndby- og Lyngby-back, Patrick Da Silva, ét minut før tid tvang kampen ud i forlænget spilletid.

Forud var gået en første kamp, som var endt i et færøsk nederlag i Kosovo på 3-2. Torsdag kom færingerne dog foran ved den lokale Mads Mikkelsen, men da klubben fra Balkan med syv minutter igen udlignede, så det vanskeligt ud.

Da Silvas scoring gav dog fornyet håb, og efter to målløse halvlege i den forlængede spilletid, skulle kampen afgøres i straffesparkskonkurrence.

Her var danske Anders Holvad en af to spillere, der brændte for færingerne, og da FC Balkani samtidig scorede på fire af deres fem forsøg på danske Mathias Rosenørn, kan de nu se frem til et playoff-opgør.

Her venter de nordmakedonske mestre fra Shkupi.

Foruden Patrick Da Silva, Anders Holvad og Mathias Rosenørn, spiller også Claes Kronberg og Jesper Brinck hos de færøske mestre.