3F Superligaen

FCM-fans udøvede hærværk på lånt stadion i Randers: Unødvendigt og dumt

FC Midtjylland lånte tirsdag aften Cepheus Park, der normalt er hjemmebane for Randers FC. Da kampen blev fløjtet af, var stadionet langt fra efterladt i samme udgave, som det stod i inden kampen.

FCM fans hærværk, FC Midtjylland, FCM-Benfica, Cepheus Park.
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Man skal altid levere lånte ting tilbage i samme tilstand, som man fik dem.

Det er almindelig pli og noget, som langt de fleste bliver opdraget med hjemmefra.

Tirsdag hævede en gruppe FCM-fans sig dog over den gode opførsel, da man spillede returopgøret mod Benfica i Champions League-kvalifikationen på Randers FC’s hjemmebane, Cepheus Park.

En kamp, som FC Midtjylland tabte med 1-3. Det kan du læse mere om HER.

Efter kampen var stort set samtlige toiletter blevet udsat for hærværk, der primært bestod i tekster skrevet på væggen med tusch og maling, samt et utal af klistermærker.

I Randers FC er man selvsagt ikke begejstret for den gruppe FCM-fans, der har efterladt de mange toiletter på stadionet i hærget tilstand.

– Man kan jo kun have én holdning til det, og det er, at det er svært at forstå. Det tror jeg, at de fleste rettænkenede individer, vil synes. Også 95 eller 99 procent af FC Midtjyllands fans, vil synes, at det er noget underligt noget. Så er der så den sidste procent, der pisser ved siden af, så at sige, fortæller Jesper Hansen, club secretary i Randers FC med ansvar for kampafvikling, til campo.dk.

Efter derby-ballade – Brøndby giver lang karantæne til 10 fans

Selvom man i Randers har svært ved at forstå sagen, kommer det ikke helt bag på Jesper Hansen. Han ærgrer sig dog over, at de få skal ødelægge det for de mange.

– I det store og hele er jeg ked af, at det overskygger for et godt samarbejde med FC Midtjylland og omkring 4.000 mennesker fra Herning, der har opført sig ordenligt sammen med 1.000 fra Randers, der også godt kunne finde ud af at opføre sig ordenligt.

Den tarvelige behandling af faciliteterne til trods, kommer det ikke til at afholde Randers FC fra at låne Cepheus Park ud i fremtiden.

– Det er ikke noget, der vil gøre, at vi ikke vil hjælpe en superligaklub igen på et andet tidspunkt.

– Vi har jo ikke oplevet, at folk flår sæderne af, som jo lige har været fremme, siger han med reference til weekendens derby mellem F.C. København og Brøndby IF i Parken.

FCM-chef om trænerjagt: Vi kommer ikke til at skynde os

Det er ikke kun i Randers, at man ærgrer sig over hærværket. Det samme er således i dén grad også tilfældet hos FC Midtjylland.

– Alle former for hærværk tager vi selvfølgelig klart afstand fra, lyder det fra Mads Hviid, kommunikationschef i FC Midtjylland, til campo.dk.

Også her er opfattelsen, at samarbejdet mellem Randers FC og FC Midtjylland har været godt op til kampen, og derfor ærgrer man sig i særlig grad også over, at der er nogle, der ikke kan opføre sig ordenligt.

– Vi har haft et rigtig, rigtig godt samarbejde omkring lån af stadion, ikke kun i går, men også i månederne op til. Det er rimelig komplekst, sådan at skulle spille på hjemmebane på udebane, så der har de været en rigtig stor hjælp. Både i forberedelserne, men også til selve kampen.

– Så det er da virkelig ærgerligt, at der er nogen, der ikke ved, hvordan man skal opføre sig og tyer til hærværk. Det er virkelig unødvendigt og dumt, og det tager vi klart afstand fra, siger Mads Hviid.

Hvor regningen ender, er endnu ikke helt klart, da det formelt set er en sag mellem Randers Kommune og Herning Kommune. Èn ting er dog sikkert, og det er, at man skal have fundet den hvide maling frem i Randers.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P