2 min læsningArteta om Arsenals defensive stjernefrø: Ser ud til at være helt klar

William Saliba har været lejet ud tre i træk. Nu mener Arteta, at franskmanden er helt klar.

2 min læsning
Arsenal's French defender William Saliba fights for the ball with Sevilla's Argentinian defender Marcos Acuna (L) and Sevilla's Moroccan goalkeeper Yassine Bounou "Bono" (R) during a club friendly football match between Arsenal and Sevilla at the Emirates Stadium in London on July 30, 2022. (Photo by JUSTIN TALLIS / AFP)

Tre år i træk har han været lejet ud til Ligue 1, siden Arsenal købte ham i 2019. Nu er han endelig blevet en fast del af Arsenal-mandskabet.

Den nu 21-årige William Saliba blev i sidste sæson kåret til årets unge spiller i Ligue 1, og i sæsonstarten har han ofte været at finde i Artetas startopstillinger.

Efter tre års udvikling i fransk fodbold hos Saint Etienne, Nice og Marseille, er den spanske træner overbevist om, at Saliba kan bide sig fast på Arsenal-mandskabet.

– Jeg er glad for, hvordan han har tilpasset sig. Det er altid noget, man skal gøre, når man har brugt et år væk herfra i en helt anden liga. Men med de minutter han har spillet, og måden han har spillet på, gav han os god grund til at tro på, at han var spilleren vi har brug for, siger Arteta og fortsætter.

– I de sidste par uger, har han bevist for os, at det var den rigtige beslutning at leje ham ud – nu ser han ud til at være helt klar, siger Arteta til klubbens hjemmeside.

Arsenal købte ham som 18-årig tilbage i 2019, og det var ifølge Arteta en del af planen, at han skulle udvikles andetsteds. Da Marseille henvendte sig forud for sidste sæson, var det en perfekt mulighed for at få europæisk erfaring.

Arsenal-træner om transfervinduet: ‘Vi er stadig aktive’

– I vores bog havde han brug for den udfordring. Man ser ikke 18-19-årige præstere på højeste niveau i topklubberne – det sker bare ikke, lyder det fra Arteta på klubbens hjemmeside.

Arsenal har fået en flot optakt til sæsonen, der sættes i gang fredag aften mod Crystal Palace.

Timeline

Notifications

Notifikationer